Nogomet

Dinamo propustio priliku rezultatski poniziti Šahtar, dovoljna i 1:0 pobjeda

Branimir Korać • srijeda, 06.11.2019.
Dinamo propustio priliku rezultatski poniziti Šahtar, dovoljna i 1:0 pobjeda
Foto: Pixsell

Mlada momčad Dinama upisala je novu pobjedu u Ligi prvaka mladih i napravila novi veliki korak prema prolasku u sljedeću fazu. U Zagrebu je poražen Šahtar...

U Šahtaru mogu biti presretni što su izvukli minimalan poraz u četvrtom kolu Lige prvaka mladih. Ukrajinci su mogli Zagreb napustiti pregaženi i poniženi, Dinamo je propustio nevjerojatan broj čistih zicera, a za neke od njih bez pretjerivanja bilo je teže promašiti nego zabiti.

I u Ukrajini je Dinamo već bio bolji, doduše ne u tolikoj mjeri kao u Zagrebu, a ovdje je od početka susreta apsolutno dominirao i samo neraspoloženi Dinamovi napadači i superraspoloženi vratar Trubin spriječili su katastrofu gostiju.

Već u prvih pet minuta Trubin je izvlačio sjajnu obranu nakon pokušaja Jankovića. Do odlaska na odmor još je Šipoš imao nekoliko solidnih prilika, Marin je opasno prijetio iz slobodnog udarca, ali ostalo je 0:0.

Nakon 15 minuta igre u drugom dijelu dočekali su Modri i lošu reakciju Trubina. Tomislav Krizmanić pucao je ruba kaznenog prostora, lopta je sporo išla u suprotni kut, a Trubin je dosla kasjnio u intervenciji i Dinamo je zasluženo poveo.

U zadnjih deset minuta nizali su se nevjerojatni promašaji. Čiste zicere propuštali su Dinamovi napadači, Trubin je radio čuda na vratima i Dinamo nije stigao do povećanja prednosti.

Za to je mogao biti kažnjen, u sudačkoj nadoknadi Šahtar je imao svoju jedinu priliku na susretu, ali Krkalić sjajno brani.

Dinamo uzima pobjedu i ostaje vodeći na ljestvici s bodom ispred Atalante i četiri boda više od Manchester Cityja.

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!