Košarka

Krušlin vodio Cedevitu Olimpiju do pobjede, Budućnost izgubila nemoguće

Matej Kačan • srijeda, 06.11.2019.
Krušlin vodio Cedevitu Olimpiju do pobjede, Budućnost izgubila nemoguće

Sedam utakmica donijela je srijeda u Eurokupu, a regionalni predstavnici ostvarili su polovičan učinak. Cedevita Olimpija je ostvarila prvu pobjedu, a Budućnost je šokantno izgubila...

U susretu prve i posljednje ekipe skupine A iznenađenja nije bilo. Promitheas Patras je kod kuće svladao Maccabi Rishon s 88:77. Rishon se držao prvih 12 minuta utakmice u egalu, a onda Promitheas do poluvremena tricama odlazi do 13 razlike.

Rishon je u prvom poluvremenu zaigrao bolje, do posljednje dionice razlika pada ispod deset razlike, a nakon 34 minute igre je tek 69:67 za Promitheas. Goste je konačno slomila 11:0 serija Promitheasa koji dolazi do 88:77 pobjede.

Promitheas je s omjerom 5-1 prvi u skupini A, a najbolji u grčkim redovima bio je Chris Babb s 20 poena, dok je isto toliko kod Rishona ubacio Hamilton.

Omjer 5-1 drži i Virtus iz Bologne koji je teškom mukom preokrenuo utakmicu protiv Ulma i slavio s 92:91. Virtus praktički nije niti vodio do samog kraja utakmice. Prvu četvrtinu Ulm dobiva s 18:26, a ista razlika je i na poluvremenu.

U trećoj dionici se Virtus vraća u egal, nekoliko puta dolazi na -1, a prije posljednjih 10 minuta na semaforu svijetli 61:64. U posljednjoj dionici igra se košarka praktički bez obrana i poeni sijevaju na obje strane. Virtus je poveo tek u posljednjoj minuti tricama Markovića i Weemsa, a ključna slobodna bacanja postigao je Miloš Teodosić.

Isti igrači su i vodili Virtus, Weems je ubacio 16 poena, dok je Teodosić dodao 15 uz osam dodavanja. Kod Ulma je najefikasniji bio Jerrett s 20 ubačaja.

U skupini B Limoges je poprilično uvjerljivo došao do druge pobjede kod kuće. Tofas nije vodio u niti jednom trenutku utakmice, a prednost Limogesa je dostizala i 18 poena razlike. Tofas je poraz uspio serijom od 9:0 na kraju ublažiti poraz za konačnih 91:82.

Limoges je vodio Christon s 19 poena, dok je kod Tofasa Lojeski ubacio 21.

Tri utakmice su odigrane u skupini C, a prvo mjesto čvrsto drži UNICS Kazan koji je s uvjerljivih 77:63 svladao Bresciju. Brescia se dobro držala do drugog poluvremena, nakon tri minute igre u drugom poluvremenu Lansdowne je tricom postavio 44:44, a onda su tu gosti stali.

UNICS odmah radi 8:0, do kraja četvrtine je 59:51, a sve do kraja je bilo odrađivanje posla i povećavanje razlike do konačnih +14. Pobjednike je predvodio McCollum s 20 poena, a pridružio mu se Jamar Smith s 19. Kod Brescije su dvocifreni bili Vitali s 14 poena te Moss s 11 ubačaja.

Veliko iznenađenje i prvu pobjedu je u gostima kod Darušafake upisala Cedevita Olimpija. Nakon prve četvrtine domaćin je vodio s 25:19, ali sjajnu drugu dionicu igra slovenska momčad i preokreće rezultat pa je na poluvremenu 39:46. Razlika za Cedevitu je dosegla i devet poena prednosti, ali se Darušafaka vraća u egal prije zadnje dionice.

U njoj nije bilo snage za preokret domaćina pa Cedevita Olimpija suvereno više ne ispušta vodstvo i pobjeđuje sa 72:76. Kod Cedevite je sjajan bio hrvatski šuter Filip Krušlin sa 17 poena, a Hopkins dodao 15. Gary Browne je za domaćine također zabio 17.

Drugo mjesto u skupini drži Joventut s omjerom 4-2 nakon teške pobjede nad Nanterreom kod kuće sa 79:77. Nanterre je vodio kroz cijelo drugo poluvrijeme, a Joventut je poveo tek nakon 7:0 serije u posljednjoj četvrtini. Pobjedu je Joventutu donio Dimitrijević košem i slobodnim bacanjem, a isti je igrač i predvodio Joventut s 23 poena. Kod Nanterrea je Butterfield ubacio 16.

U skupini D drugi regionalni predstavnik nije imao sreće i znanja kakvo je pokazala Cedevita. Budućnost je protiv Unicaje imala 81:77 u posljednjoj minuti da bi onda primila seriju od 5:0 i dozvolila Thompsonu koš za veliki preokret i pobjedu Unicaje usred Podgorice od 81:82.

Cobbs je vodio Budućnost s 26 poena, a Luka Božić je ubacio pet poena. Toupane je kod Unicaje postigao 17 poena.

Eurokup, šesto kolo:
Promitheas - Maccabi Rishon 88:77
Virtus Bologna - Ulm 92:91
Limoges - Tofas 91:82
UNICS - Brescia 77:63
Darušafaka - Cedevita Olimpija 72:76
Joventut - Nanterre 79:77
Budućnost - Unicaja 81:82

FOTO: Mornar/Media Pro

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!