Nogomet

Bjelica: "Bolje da sudac pogriješi jer je to ljudski, sad smo dobili nešto što je nepogrešivo, a ima još više grešaka"

Jan Šneler • četvrtak, 07.11.2019.
Bjelica: "Bolje da sudac pogriješi jer je to ljudski, sad smo dobili nešto što je nepogrešivo, a ima još više grešaka"
Foto: FaH

Iako je Dinamo propustio veliku priliku protiv Šahtara (3:3), trener Dinama Nenad Bjelica nije bio nezadovoljan i najavio je kako Modri idu po šest bodova i drugo mjesto u skupini…

Ako ste večeras bili navijač Dinama, definitivno niste imali osmijeh na licu nakon današnjeg susreta protiv Šahtara. Ipak, nakon održane press konferencije, možete biti sretni što se na klupi Dinama nalazi Nenad Bjelica. Trener Modrih sasuo je velike kritike na račun VAR-a, ali je s jednom izjavom udahnuo pravi dašak svježine Dinamovim navijačima, kada je na pitanje o Dinamovoj nesreći rekao:

“Ne prihvaćam te teze da se ovo samo Dinamu može dogoditi niti želim slušati priče o nekakvim povijesnim porazima te nesretnim momčadima Dinama. Ovakav kiks se Dinamu prvi put dogodio i ovo je neki novi Dinamo. Ja vjerujem u ovu momčad, ja vjerujem u svoje dečke i ovaj Dinamo više neće ovako gubiti bodove“, oštro je rekao Bjelica.

A krenulo je s nezaobilaznom temom, VAR-om. Često u posljednje vrijeme vidimo kontroverzi oko video tehnologije, različitih tumačenja sudačkih eksperata i apsolutno se s pravom postavlja pitanje koliko je tehnologija donijela pravednije odluke. Bjelica ne dvoji kako je prekršaj nad Andrijom Pjatovom bio jedanaesterac, ali ne sviđa mu se način na koji funkcionira VAR.

“Imam svoje mišljenje o VAR-u još iz Poljske. On nam oduzima emocije. Shvatit ćemo besmislenost ove tehnologije. Vidimo vikendom i u Ligi prvaka veliki broj nerazumljivih procjena VAR-a i zato sam protivnik. Uvijek će biti tih situacija u kojima će interpretacija suca biti odlučujuća. Bolje da pogriješi jer je to ljudski, a sad smo dobili nešto što je nepogrešivo, a ima još više grešaka“, rekao je Bjelica.

Dinamo nije krenuo dobro u susret i nevezano za drugo poluvrijeme koje je definitivno bilo na strani Modrih, Bjelica će morati poraditi na ulasku svoje momčadi u sljedeće susrete. Hrvatski prvak rano je primio pogodak, ali s nekim alternacijama u taktici, Bjelica je uspio promijeniti način igre.

“Ušli smo u utakmicu dosta nervozno. Taktički su nas malo iznenadili s krilima. Nakon gola smo promijenili način na koji smo se branili. Možda smo bili bolji u prvom susretu, ali mislim da smo u obje utakmice bili bolji protivnik“, dodao je trener Dinama.

Ipak, unatoč tome što je nesreća bila na strani Dinama, mora se priznati kako je vrlo teško prihvatiti činjenicu da tri minute do kraja imate 3:1 i propustite doći do punog plijena. Trener Dinama ističe kako u tim završnicama često zna biti uzbuđenja i nerijetko dolazi do pogodaka.

“To je nogomet. Protivnik izbacuje stopera i uvodi napadača, golman ide u napad, dolazi do gužve i iz takvih gužvi dogode se situacije iz kojih pada pogodak. Događa se, ne zamjeram ništa igračima“, istaknuo je Bjelica.

Do kraja grupne faze Dinamo još očekuju gostujući susret s Atalantom u Milanu te gostovanje Manchester Cityja u Zagrebu. Svi se nadaju kako će Dinamo već za tri tjedna osigurati europsko proljeće, ali svakako bi idealno bilo i kada bi Šahtar upisao poraz u Manchesteru. Jasno, neće biti nimalo lako i premda pet bodova nakon četiri kola ne zvuči loše, Dinamo više nije u prednosti ispred Šahtara.

“Protiv Atalante će biti teško. Sve ove momčadi su jake i kažnjavaju najmanji trenutak dekoncentracije. Idemo s puno samopouzdanja i do kraja očekujem šest bodova te prolaz u nokaut fazu“, zaključio je Bjelica.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!