Liga prvaka, skupina C, 4. kolo, 06.11.2019, 21:00 h, Stadion u Maksimiru, gledatelja: 28.316
Suci: Felix Brych, Mark Borsch, Stefan Lupp (Njemačka)
Dinamo
Dinamo
Bruno Petković 25'
Luka Ivanušec 83'
Arijan Ademi 89'
3:3(1:1) Šahtar
Alan Patrick 13'
Junior Moraes 90'+3'
Tete 90'+8' (11m)
Šahtar

Nevjerojatna završnica: Dinamo ispustio dva gola prednosti u sudačkoj nadoknadi, Šahtar u 98. minuti izjednačio

Jan Šneler • srijeda, 06.11.2019.
Nevjerojatna završnica: Dinamo ispustio dva gola prednosti u sudačkoj nadoknadi, Šahtar u 98. minuti izjednačio
Foto: FaH

Dinamo je na pomalo nevjerojatan način ispustio pobjedu protiv Šahtara. Imao je 3:1 do sudačke nadoknade, ali tamo je primio dva gola, drugi iz kaznenog udarca u 98. minuti...

Šahtar
Dinamo
Šahtar
21
(do 90')
99
(do 77')
Pričuvni igrači
Trener
Nenad Bjelica
30
Andrij Pjatov
4
Serhij Krivcov
6
Taras Stepanenko
7
Taison
10
Junior Moraes
11
Marlos
20
Viktor Kovalenko
21
Alan Patrick
(do 90'+2')
22
Mikola Matvijenko
(do 84')
31
Ismaily
98
Dodo
Pričuvni igrači
9
Dentinho
84'
14
Tete
90'+2'
 
Trener
Luis Castro

Ako ste pomislili kako ste s Dinamom sve doživjeli, nemojte to reći na glas jer ćete se nažalost neugodno iznenaditi. Dinamo je u četvrtom kolu Lige prvaka protiv Šahtara imao sve, vodstvo od dva pogotka prije kraja tri minute do kraja, ali nažalost nije izdržao. Publika je bodrila Modre svih 90 minuta, Bad Blue Boysi su igrače pljeskom ispratili s terena, ali gorak okus ostaje. Sjećanja na Heerenveen ne blijede i ponovno je Dinamu koban bio kazneni udarac u posljednjim trenucima susreta.

Već nakon prvih par minuta bilo je opasno pred Dinamovim golom. Junior Moraes se oslobodio u šesnaestercu, ali nasreću spetljao prije nego što je uspio uputiti udarac. Šahtar je puno bolje otvorio susret, pritisnuo Modre koji su teško izlazili van svoje polovice igrališta. U jednom trenutku, gosti su čak imali 81% posjeda lopte što je doista bilo previše.

Nažalost, nakon 13 minuta dogodilo se ono zbog čega smo strepili. Dani Olmo izgubio je loptu na sredini igrališta, lopta je došla do Moraesa koji je bio brži od Dine Perića i oštro ubacio u sam peterac. Tamo je naletio Alan Patrick kojega nažalost nije uspio stići Emir Dilaver te je Šahtar došao do ranog vodstva.

Primljeni pogodak malo je utišao glasne maksimirske tribine, ali je očigledno motivirao Dinamo. Krenuli su Modri puno agresivnije i to je već počelo izgledati na ozbiljniju igru. U 19. minuti visoko je loptu poslao s boka Kevin Theophile-Catherine, Bruno Petković ju je dobro primio, ali njegov udarac išao je direktno u Andrija Pjatova.

Šest minuta kasnije, slična akcija urodila je plodom. Ponovno Theophile ubacuje, a Petković glavom zabija za izjednačenje. Ako je Šahtar bio bolji prvih dvadeset minuta, onda je nastavak prvog dijela definitivno pripao Dinamu. U 31. minuti Mislav Oršić ubacio je u peterac gdje u gužvi braniči Šahtara uspijevaju izbiti loptu ispred Petkovića.

Pritisak Dinama, gosti su uspjeli razbiti nakratko u 37. minuti kada je Šahtar na sreću mogao doći do novog vodstva. Pucao je s dvadesetak metara Patrick, lopta je pogodila Nikolu Moru u nogu, potpuno prevarila Dominika Livakovića, ali srećom otišla pored vrata. Kraj prvog dijela bio je prilično buran i kontroverzan.

U 40. minuti Petković je primio loptu, krenuo prema golu, a s leđa ga je srušio Ismaily. Ponovljena snimka pokazala je kako je branič Šahtara nogom nagazio napadača Dinama, no Felix Brych ostao je nijem. Uslijedio je veliki pritisak Dinamovih igrača, Moro je napravio nervozni prekršaj i očekivalo se kako će njemački sudac ići provjeriti snimku, ali to se nije dogodilo.

U sudačkoj nadoknadi, sada je pak Arijan Ademi bio u šesnaestercu, činilo se također da je bilo kontakta za kazneni udarac, ali još jednom Brych se nije oglasio i poslao je igrače u svlačionicu. Dinamo je mogao biti zadovoljan neriješenim ishodom.

U drugom poluvremenu nastavak vrlo tvrde i borbene utakmice. Dinamo je otvorio nastavak susreta puno bolje nego na početku i u 59. minuti imao fenomenalnu priliku. Lijepo je kontru istrčao Marin Leovac, odlično pucao, no od ukrajinskog braniča lopta se odbila u prečku. Velika šteta jer bi pogodak dao potreban zamah Dinamu za posljednjih pola sata susreta. Šahtar je počeo ozbiljnije izlaziti prema naprijed, bilo je jasno kako njima ovaj rezultat puno manje odgovara i došli su do vrlo ozbiljne prilike u 71. minuti. Moraes se oslobodio čuvara, imao otvoren put, no njegov šut s ruba šesnaesterca Livaković lako hvata.

Nažalost, u 74. minuti Šahtar je dobio veliku pomoć. Nakon izgubljene lopte Ademija, Moro radi nepotreban prekršaj, a kako je već imao žuti karton, Brych mu je opravdano pokazao put ka svlačionici. Samo minutu kasnije, Maksimir je mogao potpuno utihnuti. Nakon centaršuta, sam pred golom našao se Mikola Matvijenko, ali Livaković fenomenalnom reakcijom spašava Modre.

Kako je ovo bila potpuno nevjerojatna utakmica, u 79. minuti Marlos je vratio uslugu Dinamu. Slobodno možemo reći još nepotrebniji prekršaj, no Brych opravdano pokazuje na žuti karton, odnosno crveni s obzirom da je to Ukrajincu bila druga javna opomena. Perić je nakon toga pokazivao navijačima da im treba još glasnija podrška, a Dinamo je par minuta kasnije izazvao pravu erupciju oduševljenja.

U 83. minuti Petković je leđima okrenut prema golu primio loptu i isprve ju ostavio za Luku Ivanušeca koji sjajnim udarcem matira Pjatova i dovodi 30 tisuća navijača do potpunog ludila. Osim nekoliko Šahtarovih navijača, nema čovjeka na stadionu koji nije bio na nogama i skakao od oduševljenja što su Modri u kasnoj fazi susreta došli na korak od fenomenalnog uspjeha.

Ako je bilo ikakve dvojbe, ako se itko pitao može li Dinamo izdržati ili će Šahtar uspjeti vratiti se kao u Harkivu, onda je Ademi odlučio stati tome na kraj. U 89. minuti Olmo je sjajno prošao po boku, oštro ubacio u sredinu, Pjatov je „zaplivao“, a Ademi na drugoj stativi dočekao loptu i pospremio ju za velikih i nažalost mislili smo nedostižnih 3:1.

Šahtar je dao sve u napad, pokušavao nešto napraviti i nažalost uspio. Prvo je Moraes lijepo pogodio glavom u trećoj minuti nadoknade, da bi se potpuni kaos dogodio tri minute kasnije. Nakon kornera u posljednjim trenucima susreta, Pjatov je ostao ležati na travnjaku. Prvo Brych nije reagirao da bi kasnije pokazao na bijelu točku. Aktivirao se VAR, Brych je potvrdio odluku, dodijelio žuti karton Theophileu, a Tete u osmoj minuti nadoknade zabija za konačnih 3:3.

Liga prvaka, 4. kolo:
Dinamo – Šahtar 3:3

Liga prvaka, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Atalanta1:1Manchester City
Dinamo3:3Šahtar
1Manchester City 616:4+1214
2Atalanta 68:12-47
3Šahtar 68:13-56
4Dinamo 610:13-35

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!