Nogomet

Pašalić šokirao City, Walker branio u završnici, Modriću pola sata u velikoj pobjedi Reala

Matej Kačan • srijeda, 06.11.2019.
Pašalić šokirao City, Walker branio u završnici, Modriću pola sata u velikoj pobjedi Reala
Foto: EPA

Osim šokantne utakmice u Maksimiru, u Ligi prvaka je u kasnijem terminu odigrano još pet utakmica, a vrijedi izdvojiti kikseve Atletico Madrida te Manchester Cityja...

Vrlo sadržajnu utakmicu su u Milanu odigrali Atalanta i Manchester City u skupini u kojoj nastupa i Dinamo. City je kiksao te se s 1:1 još ne zna ništa.

Uzbuđenja su krenula rano, u sedmoj minuti Raheem Sterling postiže pogodak za 0:1 na asistenciju Gabriela Jesusa. U 39. i 41. minuti imamo dvije sporne situacije nakon dvije dobre šanse Cityja.

Prvo je Rafael Toloi držao gostujućeg igrača u svom šesnaestercu i sviran je jedanaesterac, ali nakon VAR intervencije odluka je da faul postoji, ali je izvan šesnaesterca. Iz tog slobodnog udarca VAR se ipak naklonio Cityju, Iličić je u živom zidu igrao rukom, ali je penal promašio Gabriel Jesus.

Kazna za propušteno gostiju došla je u liku i djelu Maria Pašalića u 49. minuti. Alejandro Gomez je ubacio, a hrvatski veznjak je najviši u skoku te postavlja 1:1.

Pep Guardiola je na poluvremenu morao promijeniti vratara pa je umjesto Edersona ušao Claudio Bravo, a baš on je na cjedilu ostavio svoju momčad kad je u 81. minuti dobio crveni karton zbog nepažljivog starta.

Do kraja pogodaka nije bilo čistih situacija te ostaje 1:1 koji maksimalno kompliciraju situaciju u skupini, a nakon sljedećeg kola će sve biti jasnije. Pašalić je odigrao svih 90 minuta uz pogodak, a Brava je na vratima u završnici zamijenio svestrani Kyle Walker

Kiks je napravio i Atletico Madrid te je izgubio korak za Juventusom u svojoj skupini. Jalovo je pravi opis za prvih sat vremena igre Atletica. Leverkusen je više prijetio i bolje igralo, a u 38. minuti Sven Bender glavom pogađa gredu.

Tri minute kasnije Bayer vodi, a tragičar je Thomas koji glavom pogađa svoju mrežu. Jalovost Atletica kažnjena je i u drugom poluvremenu jer u 55. minuti Bellarabi nalazi Vollanda koji postavlja 2:0.

Nakon primljenog pogotka Atletico je počeo igrati, ali je bilo prekasno. Alvaro Morata je u 76. minuti postigao pogodak koji je poništen radi zaleđa, a u 84. minuti Bayer ostaje s igračem manje zbog isključenja Amirija.

Atletico je puno prekasno ipak došao do počasnog pogotka, a strijelac je bio Morata za konačnih 2:1.

Tottenham igra slabo u Premiershipu, ali zato u Ligi prvaka hvata zalet. Dvije utakmice s Crvenom zvezdom idealna su prilika za pozitivan rezultat, a to je Tottenham i iskoristio.

Veliku dominaciju iskazala je engleska momčad, a to je okrunjeno i s četiri pogotka. Prvi je postigao Lo Celso u prvom poluvremenu, a posao je zaključen preko Sona dva puta te Eriksena u 85. minuti za pobjedu i malo mira za Maurizija Pochettina.

PSG je upisao četvrtu pobjedu u četiri kola skupine A te još nije primio pogodak u Ligi prvaka. Možda 1:0 djeluje neuvjerljivo, ali tri boda su tri boda, a pogotovo je to dobar plijen s obzirom da je Brugge imao više udaraca i promašen jedanaesterac.

U 22. minuti Icardi je postigao pogodak, ali je valjalo pričekati VAR provjeru koja je potvrdila pogodak. U drugom dijelu stisnuo je Brugge, a nagrada je došla u 74. minuti kada Thiago Silva radi jedanaesterac.

Odgovornost je na sebe preuzeo Mbaye Diagne, ali je njegov udarac obranio Keylor Navas i PSG uzima sva tri boda.

Puno uvjerljiviji je u toj skupini bio Real Madrid koji je uz pola sata doprinosa Luke Modrića s velikih 6:0 svladao Galatasaray. Briljirao je mladi Brazilac Rodrygo koji je upisao hat-trick uz jednu asistenciju.

Već u sedmoj minuti je 2:0, a strijelac oba pogotka bio je upravo brazilski wonderkid. U 14. minuti sviran je jedanaesterac za Real, a Sergio Ramos je kapetanski siguran s bijele točke za 3:0.

U 39. minuti gol je postigao Casemiro, ali je bio u zaleđu. Šest minuta kasnije ipak je 4:0,a strijelac je Karim Benzema na asistenciju sjajnog Rodryga.

Već je utakmica debelo bila riješena do zadnjih deset minuta kad junaci večeri dižu prednost. Benzema i Rodrygo postigli su još po pogodak, a Benzema je za šesti gol dodao i asistenciju za veliku i lijepu večer u Madridu. real je tako nakon slabog početka upisao dvije pobjede te je drugi u skupini sa sedam bodova.

Liga prvaka, četvrto kol:
Atalanta - Manchester City 1:1
Bayer Leverkusen - Atletico Madrid 2:1
Crvena Zvezda - Tottenham 0:4
PSG - Club Brugge 1:0
Real Madrid - Galatasaray 6:0

Liga prvaka, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

PSG1:0Club Brugge
Real Madrid6:0Galatasaray
1PSG 617:2+1516
2Real Madrid 614:8+611
3Club Brugge 64:12-83
4Galatasaray 61:14-132

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!