Nogomet

Prelec: "Gorica će biti bez Lovrića i Suka, ali ima širok kadar i tko god uđe kvalitetno će ih zamijeniti"

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • četvrtak, 07.11.2019.
Prelec: "Gorica će biti bez Lovrića i Suka, ali ima širok kadar i tko god uđe kvalitetno će ih zamijeniti"
Foto: Pixsell

Pred Istrom 1961 je dvoboj protiv Gorice u 15. kolu HT Prve lige, a u ovaj dvoboj obje momčadi ulaze oslabljene neigranjem nekolicine igrača...

Trener Istre 1961 Ivan Prelec jako dobro poznaje Goričane i sigurno ga može zadovoljiti činjenica da u sastavu neće biti Kristijana Lovrića i Joeyja Suka, dvojice možda i najopasnijih igrača gostiju. Bez obzira na to, vjeruje kako Gorica ima kvalitetnu alternativu.

"Kroz rezultat potvrđuju koliko kvalitetan posao rade na svim razinama. Uz Lovrića i Suka tu je sigurno taj Ndiaye koji je iskočio kao i Čanađija koji je dao veliki doprinos u igri. U ovoj utakmici neće biti Lovrića i Suka što je za njih određeni hendikep i nešto što bi nam moglo biti od pomoći, međutim naravno da se nećemo za tim povoditi jer imaju veliku širinu u kadru i tko god uskoči umjesto njih, to će kvalitetno odraditi. S druge strane mi vjerujemo da iz ove utakmice možemo izvući pozitivan rezultat, znamo da moramo biti maksimalni i u pristupu, koncentraciji i ispunjavanju zahtjeva. Za ovu utakmicu ne možemo računati na kartoniranog Bušnju i razboljelog Šimu Gržana, svi ostali igrači su na dispoziciji i siguran sam da oni koji će sutra izaći na teren i oni koji će biti na dispoziciji s klupe će dati sve što mogu da napravimo dobar posao."

Posjet pedijatriji

Danas su igrači i trener Istre 1961 posjetili odjel pedijatrije Opće bolnice Pula, kako bi se družili s hospitaliziranom djecom te im pokušali uljepšati dane provedene u bolnici.

Za tu su prigodu igrači u svlačionici skupili financijska sredstva te djeci i odjelu kupili simboličan poklon – stolni nogomet, kojim će se moći služiti sva hospitalizirana djeca. Uz stolni nogomet, igrači su djeci poklonili dresove te balone, koje je omogućio Petarda Shop iz Pule.

Odjel pedijatrije posjetili su igrači su Bosančić, Čondrić, Regan, Lončar te trener Prelec. Kako kažu, bilo im je posebno zadovoljstvo družiti se s djecom, a najavili su i buduća druženja, kojima se vesele i igrači, i djeca.

Osim Bušnje i Gržana, nedostaje još nekoliko igrača, ali to su oni iz reda dugotrajno odsutnih.

"Imamo širi broj igrača na koje ne možemo računati već duži period, a među njima je i Munivrana, imamo dio tih igrača na koje ne možemo računati, a jedini problem od tih 'svježijih' su Bušnja i Gržan što nam smanjuje mogućnosti u odabiru igrača, ali ćemo naći način za koji vjerujemo da će se pokazati kao dobar."

Iako postoji problem s izostancima bočnih igrača, Prelec neće mijenjati formaciju.

"Držat ćemo se onoga na čemu smo dosad radili i unutar čega smo dobro djelovali u većini utakmica. Nastojat ćemo u tome biti još bolji nego prije i da ćemo na taj način doći do pozitivnog rezultata."

Priliku bi od prve minute mogao dobiti Močinić koji dobro radi i sve je uklopljeniji u momčad.

"Močinić je fizički u sjajnom stanju, znamo da mu treba kontinuitet utakmica i mi mu ga želimo omogućiti. Ako procijenimo da je on taj koji sutra treba krenuti, siguran sam da će uspješno odgovoriti."

FOTO: Duško Marušić/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!