Vodeni sportovi

Andro Bušlje i Maro Joković u izboru za najboljeg igrača u 2019. godini

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 08.11.2019.
Andro Bušlje i Maro Joković u izboru za najboljeg igrača u 2019. godini

Kako se bliži kraj godine, polako počinju izbori najboljih, a u konkurenciji za najboljeg vaterpolistu svijeta nalaze se i dvojica Hrvata...

Andro Bušlje i Maro Joković bore se za titulu Total Waterpolo Player 2019 u organizaciji istoimenog vaterpolskog portala. Nakon što je Sandro Sukno 2017. godine postao prvi Hrvat sa titulom Total Player, a Luka Lončar dvije godine zaredom ponio titulu najboljeg centra na svijetu, hrvatski predstavnici ponovno imaju priliku za najviše individualno priznanje u vaterpolu.

U izboru najboljih, uz glasove struke, presudni mogu biti i glasovi navijača. Svoj glas za hrvatske vaterpoliste možete dati na službenoj stranici Total Waterpolo Player 2019 i to do 30. studenoga, dok će se proglašenje pobjednika održati 16. prosinca 2019.

Zanimljivo je da se ove godine među 77 predstavnika stručnog žirija iz 18 zemalja nalazi i osam hrvatskih predstanika. Uz izbornike muške i ženske reprezentacija, Ivicu Tucka i Marija Ćaletu, svoje glasove će dati treneri Zoran Bajić (HAVK Mladost), Ivan Asić (VK Jadran Split), Elvis Fatović (izbornik Australije), Dean Bauer (Sportske novosti), portal dance.hr, te Sandro Sukno (Total Player 2017) koji se prošle sezone nakon umirovljenja priključio stožeru hrvatske reprezentacije. Glasove stručnog žirija, koji se svakodnevno objavljuju, možete pratiti ovdje.

Prošlogodišnji pobjednici su bivši igrač dubrovačkog Juga Felipe Perrone i Ruskinja Ekatarina Prokofjeva.

O Total Player nagradi:
Nagrada Total Waterpolo Player Award inicijativa je potekla iz vaterpolo zajednice u želji za popularizacijom sporta i unapređenju sportskog duha među različitim zemljama. Uzimajući u obzir mišljenje svih kojima je vaterpolo važan - navijače, medije i trenere, nagrada Total Waterpolo Player omogućuje da najbolji igrači i igračice dobiju neovisno i stručno priznanje za svoj rad tijekom protekle sezone.

FOTO: Srđan Ilić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!