Nogomet

Budicin: "Treba respektirati rezultate koje je Hrvatski dragovoljac ostvario u zadnje tri utakmice"

Branimir Korać • petak, 08.11.2019.
Budicin: "Treba respektirati rezultate koje je Hrvatski dragovoljac ostvario u zadnje tri utakmice"

U subotu od 15 sati na Krimeji se sastaju Orijent i Hrvatski dragovoljac, očekuje se vrlo zanimljiv dvoboj između domaćina koji sjajno igra ove sezone i Dragovoljca koji se potpuno probudio...

U Orijentu se ne zamaraju previše ljestvicom koja možda ne ide u prilog Hrvatskom dragovoljcu, ali mu u prilog idu rezultati. Trener Orijenta Fausto Budicin svjestan je kako je pred njegovom momčadi dosta neugodan protivnik s kojim neće biti jednostavno igrati.

"Hrvatski dragovoljac uvijek u sezonu ulazi s velikim ambicijama i želi se vratiti u prvu ligu. Doveli su dosta igrača na početku sezone, ali imali su turbulentnu situaciju u upravi. Trebalo im je malo vremena da se konsolidiraju, promijenili su nekoliko trenera, a ovaj treći je shvatio kako trebaju igrati. Treba respektirati rezultate koje su ostvarili u zadnje tri utakmice, pobijedili su hajduka, Osijeka i remizirali protiv Rudeša u gostima. To je protivnik koji zaslužuje maksimalan respekt, izuzetno je opasan u kontrama i polukontrama, imaju centarfora koji ima veliko međunarodno iskustvo i dosta je dobar u građenju i igri leđima prema golu te spušta lopte za krilne napadače koji su dosta brzi i opasni."

Budicin je pred izazovom jer ovaj put neće imati nekolicinu važnih igrača na raspolaganju.

"Prvi put ove sezone imat ćemo malo većih problema s izostancima igrača. Imamo trojicu kartoniranih, 2-3 igrača koji se žale na neke ozljede koje vuku još od utakmice protiv Cibalije plus već duže ozlijeđeni Travaglia i Antić koji još nisu u kadru. Bit će veliki izazov izabrati najbolju postavu za utakmicu protiv Dragovoljca."

Dopredsjednik Orijenta Marinko Koljanin ima razloga za zadovoljstvo, momčad je dobro posložena, o tome najbolje govore rezultati i sve ide željenim smjerom.

"Mnogi se pitaju kako je moguće da bilježimo ovakve rezultate, ali to je prije svega kombinacija onoga o čemu smo još na početku govorili, a to je da Orijent ima vrlo jasan put i jasan cilj. Do njega ćemo doći isključivo na ovaj način, riječke i domaće snage s financijski održivim proračunom. Moram pohvaliti zaista dobar rad mladog trenera Fausta Budicina, mi smo mu pružili priliku, a da nismo vjerojatno bi još neko vrijeme radio s djecom. Sada je pokazao visoke kapacitete i odličan rad s vrlo mladom i poletnom momčadi. Dok smo bili u trećoj ligi, još tijekom zime doveli smo dio tih igrača i to Fatića, Travagliju, Tadejevića s mišlju da slažemo momčad odmah za Drugu HNL. Isto tako smo i sada dovodili igrače ciljano, igrače koji imaju kapacitete i potencijal za prvu ligu. Naravno neće to svi ostvariti, ali većina od njih devetorice potvrđuje potencijal. Vrlo smo blizu samom vrhu uz dobar rad."

Uoči dvoboja protiv Hrvatskog dragovoljca, atmosferu u svlačionici dodatno je pohvalio i Mateo Monjac, jedan od najboljih igrača ove momčadi.

"To je uvijek tako, kada se pobjeđuje i dobro igra, dobra je i atmosfera. U svlačionici imamo i starijih i mlađih igrača, svi se skupa zabavljamo i tu smo jedan za drugoga. Treba pohvaliti i stručni stožer, ali i svakog igrača u svlačionici jer bez njih i tog zajedništva ne bi bilo rezultata."

Dvoboj na Krimeji počinje u subotu u 15 sati.

FOTO: NK Orijent 1919

Supersport Prva NL

1Zrinski 2948:14+3472
2Šibenik 2959:17+4270
3Vukovar '91 2946:31+1552
4Sesvete 2933:32+139
5Jarun 2932:42-1037
6Dugopolje 2934:41-733
7Cibalia 2932:48-1633
8Croatia Zmijavci 2936:40-432
9Dubrava 2928:40-1232
10Orijent 2932:46-1429
11BSK Bijelo Brdo 2927:39-1227
12Solin 2927:44-1720

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!