Nogomet

Burić: "Koncentriram se na ono što je u mojoj domeni. Želim samo pobjedu u nedjelju"

Petar Jenjić • petak, 08.11.2019.
Burić: "Koncentriram se na ono što je u mojoj domeni. Želim samo pobjedu u nedjelju"
Foto: Pixsell

U najavi utakmice protiv Osijeka trener Hajduka Damir Burić kazao kako i on i momčad žele pobjedu, unatoč teškom tjednu koji je iza njih...

Trener Hajduka Damir Burić najavio je utakmicu protiv Osijeka koja se igra u nedjelju od 15 sati. Kazao je kako je iza njih jako težak tjedan, ali da su u stanju pobijediti Osijek.

"Ovaj je tjedan bio jako težak, dosta smo pričali i analizirali. Nadam sed da smo se skupili nakon ove dvije utakmice, imamo veće mogućnosti što se tiče igrača. Mislim da smo u stanju izvesti momčad koja je u stanju poraziti Osijek."

U momčadi neće biti Posavca, Bulos i Josipa Bašića, dok su ostali na raspolaganju.

"Osijek je jako puno uložio u momčad, ima dosta kvalitete. Imaju bezbroj napadača na klupi, a kamoli na terenu. Vidjeli smo protiv Rijeke da su ulaskom dvojice igrača s klupe stigli do pobjede."

"Koncentriram se na ono što je u mojoj domeni. Želim samo pobjedu u nedjelju, momčad to želi. Dat ćemo sve od sebe da to ostvarimo", kazao je Burić na pitanje o mogućem otkazu.

"Naše jako oružje su prekidi, protiv Gorice imali smo četiri, pet situacija gdje je odlično izvedeno, ali slučajnost i sreća spasili su Goricu. Bradarić je igrač koji je došao, postoje određeni mehanizmi i vrijednosti koje moramo zadržati. U ovom trenutku imamo dosta dobrih igrača koji mogu držati svlačionicu. Bradarić i Caktaš, od mlađih Nejašmić i Jurić. Što nas je više, momčad je stabilnija i jača. Polako dolazi Hajdukov DNA. Juranović je karijeru započeo kod nas, tu je postao reprezentativac. Imamo dobru hijerarhiju u momčadi."

Navijači mu zamjeraju defenzivnu igru, a Burić ističe kako postoji i problem s napadačima.

"U slučaju ozljeda, kao one Jradija ili Eduoka, onda već imamo malo opcija. Igrači kao Stanko Jurić i Hamza odigrali su dobro. Glupo se opravdavati, krpamo se s onim što imamo. Bulos je stigao od prvog dana, on nam nije pojačanje. Moramo naći opcije koje imamo. U ovom trenutku pravog napadača nemamo, imamo krilne igrače koji pokušavaju neke stvari zatvoriti."

"Razočaranje u Gorici bilo je veliko, ali ne može se reći da momci nisu htjeli. Bacali smo se na glavu, u napetoj smo situaciji i jedva čekamo utakmicu, ima dosta otvorenih pitanja oko sastava. Taj naboj treba prenijeti na teren. Pozivamo naše vjerne navijače da nas dođu podržati. Želimo pobjedom zacementirati mjesto na tablici. Želimo pokazati da smo doma druga ekipa. Kada tako bude u gostima, bit će i bolje. Vjerujte, radimo na tome. Kada vam se neke stvari dogode kao u prošlim utakmicama, toliko toga ne ide, onda kažeš sam sebi, idemo raditi. Nismo nijednu utakmicu dobili na sreću, želio bih jednom dobiti utakmicu 1:0 udarcem s 30 metara. Mene bi razapeli."

Burić se osvrnuo i na riječi trenera Osijeka kojem nedostaje obiteljska atmosfera na poljudskim tribinama.

"Taj komentar nisam pročitao. Svaka ekipa koja dođe kod nas osjeti što je ambijent i ljepota igre. Igra se u pravom nogometnom ambijentu, svakom je doživljaj doći na Poljud i svi odigraju bolju utakmicu jer ih ponese atmosfera. Što se toga tiče, mi smo prava nogometna publika. Kod nas doći igrati i uživati u igri je užitak svakom. Ne bih želio da Osijek uživa u igri, ali volio bih da uživaju u atmosferi oni koji dođu."

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3229:43-1435
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!