Košarka

Čudesne večeri Damiana Lillarda i D'Angela Russella u porazima, Hezonja drugi skakač Blazersa

Petar Jenjić • subota, 09.11.2019.
Čudesne večeri Damiana Lillarda i D'Angela Russella u porazima, Hezonja drugi skakač Blazersa
Foto: EPA

Damian Lillard i D'Angelo Russell odigrali su sjajne utakmice u dresovima Portland Trail Blazersa i Golden State Warriorsa, no njihove su momčadi ipak upisale poraze...

Niti čudesna večer Damiana Lillarda nije pomogla Portland Trail Blazersima da dođu do pobjede protiv Brooklyn Netsa koji su ih porazili sa 119:115.

Svoj dio posla za Netse odradio je Kyrie Irving koji je bio drugi strijelac gostiju, a ubacio je devet koševa u posljednjoj četvrtini. Posebno treba izdvojiti onaj za vodstvo 117:112, 17.8 sekundi prije kraja.

Damian Lillard postavio je rekord franšize sa 60 poena (12/17 za dva, 7/16 za tricu, slobodna bacanja 15/15), jednim više od svog prijašnjeg rekorda. Mario Hezonja dodao je šest koševa (2/8 za dva, 0/1 za tricu, slobodna bacanja 2/2), devet skokova i jednu asistenciju.

Spencer Dinwiddie s 34 poena i pet skokova te Kyrie Irving s 33 koša i šest dodavanja bili su najbolji kod Netsa.

Tijesna i neizvjesna utakmica bila je i ona između Minnesote i Golden State Warriorsa, a do pobjede su nakon produžetka stigli Timberwolvesi koji su u konačnici slavili sa 125:119, svoje peto slavlje ove sezone.

Imali su Warriorsi četiri koša prednosti (110:106) 29 sekundi prije kraja, no poenima Karla Anthonyja Townsa i Andrewa Wigginsa izborili su dodatnih pet minuta, a u njim i konačnu pobjedu.

Wiggins je predvodio Wolvese s 40 poena, pet skokova i sedam asistencija, dok je Karl-Anthony Towns dodao 20 koševa i 14 skokova.

Gostima nije pomogao niti sjajni D'Angelo Russeell s 52 poena, devet skokova i pet asistencija. Ovo je tek drugi puta u povijesti NBA lige da su u istoj večeri dvojica igrača postigla 50 i više poena te upisala poraze.

NBA:
Portland Trail Blazers - Brooklyn Nets 115:119
Minnesota Timberwolves - Golden State Warriors 125:119

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!