Košarka

Ribola Kaštela želi zaustaviti niz Jazina: "Favoriti su za prvo mjesto, ali treba braniti naš teritorij"

Branimir Korać • subota, 09.11.2019.
Ribola Kaštela želi zaustaviti niz Jazina: "Favoriti su za prvo mjesto, ali treba braniti naš teritorij"

U Prvoj muškoj ligi na rasporedu je šesto kolo, a u najzanimljivijem susretu kola Ribola dočekuje Jazine i pokušat će prekinuti stopostotan niza gostiju...

Prva muška košarkaška liga izaziva sve veći interes, dosta je izjednačena, kvalitetnija nego prošle sezone i u njoj svatko svakog može iznenaditi.

Nakon pet odigranih kola ispred ostalih su Jazine i Samobor koji su jedini stopostotni, a Jazine u šestom kolu gostuju kod Ribole. Iskustvo je na strani Jazina i trener Jakov Borčić nada se nastavku pozitivnog niza.

"Odlično smo ušli u sezonu, još smo bez poraza mi i Samobor, a u tom smjeru idemo i dalje. Cijeli tjedan smo dobro radili, atmosfera u momčadi je odlična, a igrači su vrlo koncentrirani i spremni", kaže Borčić za Sportnet i potvrđuje preduvjete za dobar rezultat.

U ovom susretu neće moći računati na kapetana Mrkića.

"Na žalost ne može nam igrati kapetan Mrkić zbog ozljede arkade koju je zaradio na treningu. Očekujem tešku utakmicu, kao i svaku u ovoj ligi. I prošla u Sesvetama bila je teška što je i logično jer je liga dosta jača nego što je bila prošle sezone. Dosta je izjednačena, ne možete niti u jednu utakmicu ući samo da je odradite. Svaka momčad ima 2-3 iskusnija kvalitetna igrača", dodaje Borčić.

Na klupi Ribole sjedi Damir Rančić, bivši hrvatski reprezentativac, igrač koji je prošao puno toga u karijeri, a sada znanje dijeli s mladima. Rančić stavlja Jazine u ulogu favorita u ovom dvoboju.

"Oni su već po rosteru favoriti za osvajanje prvog mjesta, mislim da im je kompletna prva petorka igrala Premijer ligu. Imaju osam profesionalaca koji treniraju dva puta dnevno dok smo mi ostali na jednom treningu. Definitivno su prvi favorit lige i u ovom susretu iako mi imamo svoje ambicije. Na svom parketu smo dobri, treba braniti naš teritorij i dobivati te domaće utakmice", kaže Rančić za Sportnet.

Rančić ima problema s ozljedama, ali uskoro bi mogao imati kompletiran kadar i onda će sigurno biti lakše. Priliku dobivaju mladi i dobro je koriste.

"I dalje nam nedostaju dva igrača i to Vručinić i Bilandžić. Vručinić je počeo s dijelom treninga i mogao bi uskoro biti spreman dok je Bilandžić već trenirao u punom opsegu te ga možda budemo i ovdje mogli koristiti toliko da osjeti teren. Imamo 3-4 igrača koji su još tinejdžeri, a iskazali su se, Svakako Mario Krešić koji je igrao i prošle sezone, a sada ima još značajniju ulogu te Vidović i Sanader koji uredno i korektno obavljaju svoje zadatke."

I dok su Jazine na pet pobjeda u isto toliko utakmica, Ribola ima utakmicu manje zbog onih problema iz prvog kola u Dubrovniku, a u dosadašnja četiri susreta upisala je tri pobjede i jedan poraz.

Prva muška liga, šesto kolo:
Ribola Kaštela - Jazine Arbanasi
Dubrovnik - Cedevita Junior
Samobor - Bosco

Nedjelja:
Rudeš - Zapruđe
Universitas - Pula 1981
Omiš Čagalj Tours - Sesvete

FOTO: Ribola Kaštela Facebook

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!