Tenis

Đoković odradio zagrijavanje protiv Berrettinija na otvaranju ATP Finalsa

Matej Kačan • nedjelja, 10.11.2019.
Đoković odradio zagrijavanje protiv Berrettinija na otvaranju ATP Finalsa
Foto: EPA

Drugi igrač svijeta Novak Đoković uvjerljivom je pobjedom otvorio finalni ATP turnir u Londonu. S 2:0 u setovima bio je bolji od Mattea Berrettinija...

Završni ATP turnir u Londonu otvoren je susretom grupe Andrea Agassija. U prvom susretu pojedinačnog dijela turnira Srbin Novak Đoković bio je bolji od Talijana Mattea Berrettinija s 2:0 u setovima.

Prvi set je krenuo izjednačeno, a onda je u šestom gemu Đoković odjurio. Pri rezultatu 3:2 je oduzeo servis Talijanu, a nakon toga je osvojio još dvije igre u nizu uz još jedan break za uvjerljivih 6:2 nakon nešto manje od pola sata igre u prvom setu.

Uvjerljivu igru je Đoković nastavio i u drugom setu kad uz nova dva breaka osvaja četiri gema za redom u drugom setu, a osam za redom ukupno. Niz je zaustavio Berrettini pri Đokovićevom servisu za 5:0 kad je svojim breakom barem malo probudio nadu u povratak.

Kratko je ta nada trajala jer Đoković odmah vraća oduzeti servis natrag, a onda i završava meč za uvjerljivih 6:1 u drugom setu te 2:0 ukupno. Turnir u Agassijevoj grupi će nastaviti svojim susretom Federer i Thiem, a sutra kreće natjecanje i u grupi Bjorn Borg.

ATP finale, London:
Novak Đoković - Matteo Berrettini 6:2, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!