Tenis

Tsitsipas napokon dočekao prvu pobjedu protiv Medvedeva

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 11.11.2019.
Tsitsipas napokon dočekao prvu pobjedu protiv Medvedeva
Foto: EPA

Četvrti igrač svijeta Daniil Medvedev upisao je poraz na startu ATP Finalsa u Londonu gdje ga je svladao Stefanos Tsitsipas u dva seta...

Daniil Medvedev igrao je fantastično u drugom dijelu sezoni, nizao je pobjede, ali nije uspio nastaviti u tom ritmu. Kao da se ispuhao nakon stanke koju je napravio uoči dolaska u Europu poslije sjajnih igara na azijskoj turneji.

Uoči ATP Finalsa kiksao je u Parizu već na startu protiv Jeremyja Chardyja, a i u Londonu na završnom turniru poražen je već u prvom kolu od Stefanosa Tsitsipasa.

Tsitsipas je odigrao jako dobar meč i napokon je stigao do pobjede protiv Rusa koji ga je svladao u svim dosadašnjim međusobnim dvobojima.

Prvi set protekao je u mirnoj igri bez nekih velikih pritisaka na servisu i set je otišao u tie-break gdje je Tsitsipas bio uspješniji s tijesnih 7:5.

U drugom setu Grk je zaprijetio kod 3:3 kada je prvi put došao do dvije break lopte u jednom gemu, tu se Medvedev izvukao, ali kod 4:4 nije, prvi put u meču izgubio je servis i nakon toga otišao u poraz.

Konačnih 7:6(5), 6:4 za Tsitsipasa koji se približio polufinalu dok s druge strane Medvedev ulazi u probleme.

ATP Finals, prvo kolo:
Stefanos Tsitsipas (Grčka) - Dannil Medvedev (Rusija) 7:6(5), 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!