Košarka

Trešnjevka i Ragusa rutinski do sljedeće faze u Kupu Ružice Meglaj-Rimac

Branimir Korać • ponedjeljak, 11.11.2019.
Trešnjevka i Ragusa rutinski do sljedeće faze u Kupu Ružice Meglaj-Rimac
Foto: Pixsell

U reprezentativnoj stanci odigrani su susreti u Kupu Ružice Meglaj-Rimac, ali nekog većeg iznenađenja nije bilo...

Protivnice iz Druge ženske lige Istok susrele su se u Kupu Ružice Meglaj-Rimac, a Mursa je bila uspješnija od Koprivnice s 80:55. Završnica prvog poluvremena bila je kobna za Koprivničanke koje su u tom razdoblju potpuno pale i otišle u visok poraz.

Petra Šimunić bila je najbolja kod pobjednica sa 17 poena i sedam skokova, po 14 poena dodale su Marta Rimac (devet skokova) i Lara Vuksanić (deset skokova) te Martina Kujundžić s deset poena i deset skokova.

Kod Koprivnice Jelena Triplat upisala je 14 poena uz šest osvojenih lopti. Ono što nije bilo dobro kod Murse je broj izgubljenih lopti kojih je bilo čak 32.

Orka nije imala nikakve šanse protiv riječkog FSV-a, posebno uz 19 posto šuta iz igre i 31 izgubljenu loptu. Izgubila je čak 76:30 uz po 15 ubačenih poena u svakom poluvremenu. FSV je u svakom poluvremenu ubacio više poena nego Orka u cijelom susretu.

Alexis Carter predvodila je FSV s 18 poena, 16 skokova i pet blokada dok je Petra Bošnjak dodala deset poena i sedam skokova.Kod Orke daleko najbolja bila je Nika Mateković sa 16 poena.

Požega je rutinski stigla do pobjede protiv Brionke s 91:76. Sve je bilo poznato već u prvom dijelu, na odmoru je bilo 55:27 i u nastavku susreta Brionka je samo uspjela smanjiti zaostatak.

Princess Davis upisala je 20 poena, Lana Hrmić 18 uz pet skokova, a Jessica Warren 16 poena uz osam skokova. Kod Brionke Sara Borić ubacila je 29 poena uz sedam skokova dok je Lucija Begonja dodala 15 poena uz pet asistencija.

Zadar je u zadnje tri minute izborio pobjedu u Splitu i prošao je dalje. U najneizvjesnijem dvoboju ove faze natjecanja slavio je 80:77.

Sjajnu utakmicu odradila je Ana Vrsaljko s 29 poena i deset skokova, a Ivana Dujić dodala je 23 poena uz devet asistencija. Kod Splita Ana Miše upisala je 22 poena uz osam skokova. Ivan Brnas slijedila ju je sa 17 poena i deset skokova.

Trešnjevka se očekivano probila dalje preko Gospića koji je danas miljama od one slavne ekipe. Trešnjevka je odnijela pobjedu 99:53 i odradila je ovaj posao kako je i željela.

Anđela Katavić ubacila je 27 poena uz deset skokova, a Nika Mühl dodala je 21 poen uz osam skokova i šest asistencija. Tena Samaržija dodala je 14 poena.

Ragusa je nakon prvenstva bila bolja od Zagreba i u Kupu, slavila je u Trnskom 66:45. 13 poena Ane Vojtulek i 11 Karle Kalajžić na jednoj strani te 13 poena Antonije Jurić i 11 Andree Matić na drugoj strani najbolji su učinci.

Kup Ružice Meglaj-Rimac, prvi krug:
Mursa VROS - Koprivnica 80:55
Orka - FSV 30:76
Plamen Požega - Brionka Pula 91:76
Split - Zadar 77:80
Gospić - Trešnjevka 2009 53:99
Zagreb - Ragusa 45:66

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaHKLKup
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!