Tenis

Federer pobjedom protiv Berrettinija zadržao šanse za polufinale

Mihaela Bradovski • utorak, 12.11.2019.
Federer pobjedom protiv Berrettinija zadržao šanse za polufinale
Foto: EPA

Roger Federer i Matteo Berrettini upisali su poraz u prvom kolu ATP Finalsa i u drugom kolu igrala im je samo pobjeda. Uspješniji je bio, očekivano, Federer kioji je slavio u dva seta...

Roger Federer probudio je nadu u prolaz u polufinale ATP Finalsa, ali u trećem kolu morat će biti pravi, na svojoj najvišoj razini jer ga čeka drugi igrač svijeta, Novak Đoković.

Ako misli proći dalje, Federer mora pobijediti Đokovića, možda čak i u dva seta i definitivno će morati odigrati bolje nego u dosadašnja dva susreta.

Protiv Berrettinija je odigrao solidan meč, ali može on i dosta bolje. Važno je da je slavio i to u dva seta, a ovaj poraz Berrettinija stavlja praktički u nemoguću poziciju što se tiče prolaza.

U prvom setu odluka je pala u 13. igri nakon što je Federer propustio kod 6:5 break loptu, ušlo se u tie-break gdje je Švicarac bio puno bolji i sa 7:2 uzeo set.

U drugom setu Federer je odmah napravio break, u završnici seta Berrettini je imao tri break lopte koje su ostale neiskorištene i Federer je upisao pobjedu.

Odluka o putnicima dalje tako će biti posljednjeg dana u dvoboju između Đokovića i Federera.

ATP Finals:
Roger Federer (Švicarska) - Matteo Berrettini (Italija) 7:6(2), 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • NS12.11.2019. u 20:12
    " prvi igrac svijeta, Novak Djokovic " Lepo je to procitati iako bas i nije najtacnije... Rafa je trenutno No1... Samo zamenite. Umesto prvi igrac svijeta stavite ubedljivo najbolji igrac svijeta trenutno, i sve ce da stima :)
    NS