Košarka

Ludnica u Samoboru: Žorić ubacio 47 od 77 poena svoje momčadi, ali promašio slobodno bacanje za produžetak

Branimir Korać • utorak, 12.11.2019.
Ludnica u Samoboru: Žorić ubacio 47 od 77 poena svoje momčadi, ali promašio slobodno bacanje za produžetak
Foto: Pixsell

Uzbudljivo je bilo u šestom kolu Prve muške lige, odigrano je nekoliko intrigantnih dvoboja, a sada je samo još jedna momčad stopostotna i to Jazine...

U dvoboju momčadi iz donjeg doma Rudeš je bio bolji od Zapruđa s 80:76. Pobjedu je domaćin osigurao dobrom igrom u završnici susreta kada je serijom 13:3 napravio preokret i na kraju slavio.

Rudeš su predvodili Hrvoje Garafolić s 23 poena i devet skokova te s po 11 poena Luka Šušak, Marko Jurić (šest skokova) i Tomislav Cvitković (devet skokova).

Kod Zapruđa Paško Vrlika ubilježio je 17 poena i šest skokova, Marko Raič 15 poena uz osam asistencija, a Ivan Penić 12 poena uz 11 skokova.

Produžetak je igran u Splitu gdje je Universitas bio bolji od Pule. Dvije sekunde prije isteka regularnog dijela Kristijan Andabaka tricom je poravnao na 71:71. U produžetku je Universitas ipak bio bolji te odnio pobjedu.

Bruno Rebić bio je prvo ime susreta s 24 poena i sedam asistencija, Roko Gizdavčić pratio ga je s 21 poenom, šest skokova i šest asistencija, a Viktor Šarić imao je 11 poena i 11 skokova.

U gostujućem sastavu Matija Bilalović završio je s 19 poena, a po 14 su dodali Andabaka (sedam asistencija, šest skokova) i Igor Stojanović.

Bosco je nanio prvi poraz Samoboru svladavši ga u gostima 78:77, a Luka Žorić igrao je glavnu ulogu. Čovjek je ubacio nevjerojatnih 47 od 77 poena Samobora, uhvatio je 16 skokova i izborio 15 prekršaja, ali je u posljednjim sekundama ubacio samo prvo od dva slobodna bacanja i umjesto produžetka, svojoj momčadi donio poraz od poena razlike.

Marin Zrnićs 25 poena, Luka Katura s 18 poena, pet skokova i pet asistencija te Makur Mabor Manyoun Puou s 14 poena i pet skokova predvodili su Bosco. Žoriću je pomoć pružao tek Josip Škara s 13 poena i pet skokova.

Jazine su bez kapetana Josipa Mrkića protiv Ribole imale dosta problema s rotacijom i korišteno je samo šest igrača. Od toga su trojica igrali svih 40 minuta, a na kraju su Jazine slavile 67:57.

David Ušić bio je prvo ime s 21 poenom i 11 skokova dok su po 14 poena dodali Arian Došen (pet skokova) i Bruno Markulin. Kod Ribole Dino Šipić ubacio je 12 poena uz pet skokova.

Omiš je odradio dobru utakmicu protiv Sesveta i ostavio ih na dnu pobjedom 86:78. Na poluvrijeme je domaćin odnio 16 razlike i do kraja susreta više nije bilo dvojbi.

Predvodili su ga Ivan Mimica s 23 poena, šest skokova i pet asistencija, Mateo Zonjić s 15 poena te Josip Matijević s devet poena, 11 skokova, pet asistencija. Kod poraženih Filip Vranješ ubacio je 21 poen uz deset skokova, a Matej Krajačić 13 poena.

Dubrovčani su u efikasnom dvoboju svladali Cedevitu Junior 91:86. Niti Cedevita nije pronašla rješenje za sjajnog Petra Dubelja koji je ubacio 34 poena uz sedam asistencija i šest skokova dok je Ivan Vodopija dodao 25 poena. Kod Cedevite Junior Ante Brzović ubacio je 19 poena uz devet skokova, a po 15 poena dodali su Karlo Lukačić i Petar Ogrizović.

Prva muška liga, šesto kolo:
Rudeš - Zapruđe 80:76
Universitas - Pula 1981 88:82 produžetak
Samobor - Bosco 77:78
Ribola Kaštela - Jazine 57:67
Omiš Čagalj Tours - Sesvete 86:78
Dubrovnik - Cedevita Junior 91:86

FOTO: Robert Anić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!