Košarka

Večer gostiju u Eurokupu, Božić bez poena u premijernoj pobjedi Budućnosti

Petar Jenjić • utorak, 12.11.2019.
Večer gostiju u Eurokupu, Božić bez poena u premijernoj pobjedi Budućnosti
Foto: Pixsell

Odigrane su tri utakmice 7. kola Eurokupa u kojima su sve tri utakmice otišle na stranu gostujućih momčadi. Jedna od njih je i Budućnost koja je slavila kod Trenta...

Prvu pobjedu u Eurokupu dočekala je Budućnost koja je na gostovanju kod Trenta sa 76:69. Domaćin je na poluvremenu vodio s 41:33, ali crnogorska momčad igra odličnu treću četvrtinu koju dobiva sa 31:8. Imala je 15 koševa viška uoči zadnjih deset minuta, a do kraja je talijanska ekipa uspjela tek ublažiti poraz.

Goste je do pobjede predvodio Hassan Martin s 18 poena i sedam skokova. Luka Božić ostao je bez poena (0/1 za dva) uz jedan skok za šest minuta na terenu.

Najbolji je kod Trenta bio James Blackmon sa 16 koševa.

Do četvrte pobjede stigla je MoraBanc Andorra koja je slavila na gostovanju kod Ulma sa 99:87. Gosti su na poluvremenu imali 15 koševa viška (54:39), no domaćin sustiže zaostatak u trećoj dionici, a početkom posljednje dolazi i do vodstva. Međutim, bilo je to kratkog trajanja jer se gosti vraćaju na dvoznamenkastu razliku te dolaze do pobjede.

Clevin Hannah s 20 poena i osam dodavanja predvodio je Andorru do pobjede, dok su po 17 koševa dodali Dejan Todorović i David Walker.

Po 19 poena kod Ulma ubacili su Isaiah Briscoe (sedam skokova) i Killian Hayes (šest dodavanja).

Zahvaljujući odličnoj zadnjoj četvrtini, koju je dobila sa 25:11, Darušafaka je slavila u gostima kod Nanterrea sa 82:68 te tako stigla do četvrte pobjede.

Po 17 koševa u pobjedničkim redovima ubacili su Johnathan Hamilton (šest skokova) i Bonzie Colson. Najbolji je kod domaćina bio Kenny Chery s 18 koševa.

Eurokup, 7. kolo:
Trento - Budućnost 69:76
Ulm - MoraBanc Andorra 87:99
Nanterre - Darušafaka 68:82

FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!