Nogomet

Na današnji dan: Italija ostala bez nastupa na Svjetskom prvenstvu u Rusiji

Matej Kačan • srijeda, 13.11.2019.
Na današnji dan: Italija ostala bez nastupa na Svjetskom prvenstvu u Rusiji
Foto: EPA

13. studenog 2017. godine na San Siru odigrana je utakmica baraža kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji. Italija i Švedska su odigrale bez pogodaka te se na SP plasirala Švedska...

Na današnji dan prije dvije godine dogodilo se veliko iznenađenje u doigravanju kvalifikacija za SP 2018. u Rusiji. Na San Siru su reprezentacije Italije i Švedske odigrale 0:0 i Talijani se nisu uspjeli plasirati na Svjetsko prvenstvo.

Prva utakmica u Švedskoj je završila 1:0 pobjedom domaćina, a u Milanu su Šveđani uspjeli zadržati nulu i plasirati se na svoje prvo svjetsko prvenstvo od Njemačke 2006. Talijani prije ovog neuspjeha posljednji put nisu bili na SP-u 1958. te su tako prekinuli tradiciju dugu 60 godina.

Talijani su dominirali, ali je Robin Olsen imao utakmicu karijere na vratima Šveđana. Na kraju su gosti izdržali sve te je pogodak Jakoba Johanssona iz prvog susreta bio dovoljan za Šveđane koji će na prvenstvu ispasti tek u četvrtfinalu od Engleske.

U konačnici poslom je platio tadašnji izbornik Gian Piero Ventura koji je bio potpuno izgubljen na klupi, a dobro je poznata scena u kojoj želi uvesti Danielea De Rossija u trenucima kada mu gori pod petama i treba pogodak, a De Rossi odbija ulazak i govori mu da treba uvesti napadača.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!