Nogomet

Hamšik: "Hrvatska je snažna, ali ne dolazimo priznati joj da je bolja, ulog je velik za jedne i druge"

Mihaela Bradovski • četvrtak, 14.11.2019.
Hamšik: "Hrvatska je snažna, ali ne dolazimo priznati joj da je bolja, ulog je velik za jedne i druge"
Foto: EPA

Slovaci se pripremaju za gostovanje u Hrvatskoj gdje ne očekuju lagan posao. Međutim Marek Hamšik smatra da se imaju čemu nadati...

Odlazak u Kinu nije poremetio Mareka Hamšika koji tvrdi kako je sve kao i prije te da će biti u optimalnoj formi na Rujevici.

"Pauza traje već dva tjedna, ali trenirao sam i odradio sve što je bilo potrebno. Treniram sada s reprezentacijom i do utakmice ću biti spreman. Osjećam se dobro, u sasvim normalnom sam ritmu i formi. Treniram, odmorio sam se i ovih nekoliko dana bit će dovoljno da se pripremim za Hrvatsku. Jedva čekam ove dvije velike utakmice za našu reprezentaciju", istaknuo je Hamšik, a prenose Sportske novosti.

Hamšik smatra da se ne treba vraćati na onaj dvoboj u Trnavi i da ga treba što prije zaboraviti.

"Taj poraz trebamo zaboraviti, bilo je to jako loše izdanje za nas i vjerujem da ga ne možemo ponoviti. Iz te utakmice ne možemo izvući ništa dobro i zato se njome više nećemo baviti. Nakon trnave igrali smo dobro, pokazali da vrijedimo i zato ćemo biti na toj razini. Za nas je ovo jednako važna utakmica kao i za Hrvatsku, moramo i jedni i drugi po pobjedu, tako i razmišljamo i dolazimo po tri boda."

Prva zvijezda Slovačke smatra kako je možda dobra stvar za Slovačku što se igra na Rujevici.

"Igra se na manjem stadionu, možda to bude prednost, vidjet ćemo."

Hrvatsku vrlo cijeni i smatra da ima jako širok kadar.

"Hrvatska je fantastična reprezentacija, bila je druga na svijetu i to sigurno nešto znači. Imate puno velikih igrača u velikim klubovima. Hrvatski izbornik ima širok kadar i nekoliko igrača koji mogu uvijek zamijeniti odsutne pa neće imati problema niti sa stoperima. Važno nam je da budemo na svojoj razini i odigramo kvalitetno jer se samo tako možemo nečem nadati. Hrvatska je snažna, ali ne dolazimo priznati joj da je bolja, ulog je velik za jedne i druge."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!