Košarka

Nunn još jednom nosio Miami, buran doček Porzingisu u New Yorku, Giannis nezadrživ za Bullse

Branimir Korać • petak, 15.11.2019.
Nunn još jednom nosio Miami, buran doček Porzingisu u New Yorku, Giannis nezadrživ za Bullse
Foto: EPA

Odigrana su još četiri susreta u NBA ligi, a domaćini su odnijeli tri pobjede. Jedino je Miami bio uspješan u gostima i to kod Cavsa...

Miami Heat stigao je do osme ovosezonske pobjede i nastavio s odličnim nastupima. Slavio je u Clevelandu sa 108:97, a još jednom se iskazao Kendrick Nunn rookie koji nije draftiran, ali potvrđuje se kao sjajan dodatak ovoj momčadi. Heat je već na poluvremenu imao gotovo 25 poena viška, u nastavku su Cavsi smanjili zaostatak, ali nisu se potpuno vratili i gosti ipak slave.

Nunn je susret završio s 23 poena, osam asistencija i pet skokova, a po 16 poena dodali su Bam Adebayo (15 skokova, pet asistencija) i Tyler Herro. Kod Cavsa i dalje nema Ante Žižića, Kevin Love ubacio je 21 poen uz deset skokova dok je Collin Sexton dodao 15 poena.

Milwaukee Bucksi dobrom završnicom treće dionice prelomili su dvoboj i otišli do pobjede protiv Chicago Bullsa. Chicago je pružio jak otpor, ali jedno kraće crno razdoblje skupo ga je koštalo.

Giannis Antetokounmpo bio je nezadrživ s 38 poena i 16 skokova, a Eric Bledsoe dodao je 31 poen i osam asistencija. Kod poraženih Coby White ubacio je 26 poena (6/13 trica) uz pet skokova dok je Zach LaVine dodao 25 poena i sedam asistencija.

Gostovanje Dallasa u Madison Square Gardenu bilo je crvenim podcrtano u kalendarima navijača Knicksa. Ne toliko zbog neke velike Dallasove atraktivnosti i klase koliko zbog dolaska Kristapsa Porzingisa.

Porzingis nije htio ostati u Knicksima i praktički je natjerao New York na razmjenu prošle sezone, a navijači Knicksa nisu to zaboravili. Zato je dočekan kao neprijatelj i bilo je malo onih koji su ga pozdravili na pozitivan način.

Knicksi su na kraju slavili 106:103 i još malo utrljali sol na ranu Latvijca, a predvodili su ih Marcus Morris s 20 poena i pet skokova te Julius Randle sa 17 poena i deset skokova. Novi sjajan nastup Luke Dončića nije bio dovoljan, upisao je 33 poena, deset skokova i 11 asistencija, a Porzingis je dodao 20 poena i 11 skokova.

Denver Nuggetsi bili su bolji od Brooklyn Netsa sa 101:93 uz dobar doprinos igrača s klupe. Prvo poluvrijeme bilo je za zaborav što se tiče Nuggetsa, ali zato je nastavak ponudio posve drugačiju sliku i puno bolji Denver koji je ostavio Netse na 32 poena u tom razdoblju.

Po 18 poena upisali su Paul Millsap (devet skokova) i Nikola Jokić (deset skokova). Kod Netsa po 17 poena upisali su Jarrett Allen (deset skokova), Kyrie Irving (devet asistencija, šest skokova) i Spencer Dinwiddie.

NBA:
Cleveland Cavaliers - Miami Heat 97:108
Milwaukee Bucks - Chicago Bulls 124:115
New York Knicks - Dallas Mavericks 106:103
Denver Nuggets - Brooklyn Nets 101:93

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!