Nogomet

Dvoboj protiv Slovačke dodijeljen je Francuzu koji je već sudio Hrvatskoj, Hajduku i Cibaliji

Mihaela Bradovski • petak, 15.11.2019.
Dvoboj protiv Slovačke dodijeljen je Francuzu koji je već sudio Hrvatskoj, Hajduku i Cibaliji
Foto: EPA

Francuskim sucima dodijeljen je dvoboj između Hrvatske i Slovačke, a dobro poznato sudačko ime već je imalo dodira s hrvatskim klupskim i reprezentativnim nogometom...

Hrvatska u subotu na Rujevici dočekuje Slovačku, a za taj dvoboj delegirani su suci iz Francuske. Glavni sudac bit će Clement Turpin, a pomagat će mu Nicolas Danos i Cyril Gringore.

Turpin je već jednom sudio Hrvatskoj i to prijateljski dvoboj protiv Rusije u kojem je Hrvatska slavila s 3:1. Rusi su tu poveli golom Smolova, a Hrvatska okrenula golovima Kalinića, Brozovića i Mandžukića.

Što se tiče klupskog nogometa, sudio ja Hajduku uzvratni dvoboj na San Siru protiv Intera u kojem je Hajduk bio bolji s 2:0, ali nije bilo dovoljno za prolaz te je sudio Cibaliji protiv Cliftonvillea uzvrat u Vinkovcima koji je završen bez pogodaka, također nedovoljno za prolaz.

U ovim kvalifikacijama sudio je dosad dvije utakmice i to Portugal - Ukrajina i Švedska - Španjolska. Naravno, sudi i Ligu prvaka, a bio je i na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!