Nogomet

Argentina svladala Brazil u Riyadu, Urugvaj bolji od Mađarske na otvaranju novog impresivnog stadiona

Jan Šneler • petak, 15.11.2019.
Argentina svladala Brazil u Riyadu, Urugvaj bolji od Mađarske na otvaranju novog impresivnog stadiona
Foto: EPA

U jeku kvalifikacija za Europsko prvenstvo, odigravaju se i internacionalne prijateljske utakmice, a uzbudljivo je bilo u Riyadu između Argentine i Brazila...

Velika većina europskih reprezentacija zaokupljena je večeras kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, a istovremeno se odigravaju i prijateljske utakmice. U glavnom gradu Saudijske Arabije, prijateljski ogled odigrali su Argentina i Brazil.

Puno uzbuđenja u tom susretu bilo je već na samom početku. Nakon deset minuta utakmice, Leandro Paredes srušio je Gabriela Jesusa u kaznenom prostoru. Napadač Manchester Cityja sam je odlučio izvesti jedanaesterac i izveo ga je na katastrofalan način promašivši vrata za praktički metar.

Tri minute kasnije Argentinci su dobili svoju priliku iz najstrože kazne. Alex Sandro je srušio Lea Messija s leđa i Argentina je došla do vodstva. Ipak, niti Messi nije bio precizan s bijele točke, Alisson mu je obranio udarac, no odbila se lopta točno do zvijezde Barcelone koja je iz ponovljenog udarca zabila za 0:1.

Nakon burnog početka, igra se primirila, a na odmor se otišlo s minimalnim vodstvom Argentinaca. U nastavku, kao što je to čest slučaj u prijateljskim utakmicama, ritam je pao uslijed velikog broja zamjena. Argentina je bila bolja, no nije uspjela povećati prednost.

Slično se dogodilo u Budimpešti gdje je Urugvaj svladao Mađarsku. Tri pogotka vidjeli smo u prvih 25 minuta i nakon toga jako malo. Urugvajci su bili bolji tijekom svih 90 minuta, a već nakon 21 minute imali su lijepih 0:2. Prvi pogodak postigao je Edinson Cavani u 15. minuti, dok je šest minuta kasnije prednost gostiju povećao Brian Rodriguez.

Mađari nisu imali puno prilika, ali u 24. minuti malu nadu im je donio Adam Szalai golom za 1:2. Ipak, današnji rezultat nije bio toliko važan Mađarima koliko činjenica da se susret odigrao na Puškaš Areni, novom stadionu koji prima gotovo 70.000 ljudi. Bila je to prva utakmica na ovom prekrasnom zdanju na kojem će se odigrati i četiri susreta Europskog prvenstva 2020. godine.

Prijateljske utakmica:
Brazil - Argentina 0:1
Mađarska - Urugvaj 1:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!