Nogomet

Modrić: "Slovačka je jako dobra momčad i rezultat iz Trnave nije odraz njene kvalitete"

Branimir Korać, hns.family • petak, 15.11.2019.
Modrić: "Slovačka je jako dobra momčad i rezultat iz Trnave nije odraz njene kvalitete"
Foto: FaH

Luka Modrić predvodit će u subotu Hrvatsku u novoj borbi za plasman na Europsko prvenstvo. Hrvatska na Rujevici ne smije izgubiti o Slovalke i proći će na Euro...

Hrvatsku i Slovačku neće dočekati idealni vremenski uvjeti, prognoza je vrlo loša i najavljuju se kiša i jak vjetar. Luka Modrić nada se da odigravanje susreta neće doći pod znak upitnika.

"Nadam se da odigravanje utakmice neće doći pod znak pitanja. Na uvjete ne možemo previše utjecati, moramo se koncentrirati na nogomet. Najvažnije je plasirati se na Europsko prvenstvo, a poslije ćemo eventualno razmišljati što tamo možemo napraviti, makar sam uvjeren da imamo odličnu momčad i da možemo napraviti velike stvari."

Sa Slovacima je upoznat, a neke od igrača poznaje i iz španjolske lige. Modrić je uvjeren kako onih 4:0 iz Trnave nije realan odnos snaga.

"Slovačka je jako dobra momčad i rezultat iz Trnave nije odraz njene kvalitete. Morat ćemo obratiti pažnju na sve njihove vrline, a najjači su u veznom redu. Lobotku dobro poznam iz španjolske lige, znam i Valjenta iz Mallorce, obojica su odlični, kvalitetni igrači, i o njima mogu govoriti samo najbolje."

Iz tog dvoboja u Trnavi mogu se izvući neke pouke, ali bit će ovo posve drugačija utakmica.

"Svaka je utakmica priča za sebe. Možemo izvući mnogo pozitivnih stvari iz te utakmice, gledali smo je u pripremi ovog susreta. Mi ne znamo igrati na rezultat i braniti se, mi se želimo nadigravati, napadačkim pristupom. Vjerujem da ćemo odigrati veliku utakmicu i da će nas publika nositi do željenog rezultata."

Od novih igrača koji će morati uskočiti, očekuje vrhunsku utakmicu i ne sumnja da će biti dobri.

"Nedostaju nam igrači koji su vrlo važan dio reprezentacije, no nadam se da će oni koji će iz zamijeniti biti na vrhunskoj razini i pokazati zašto su pozvani. Do sada su takvi igrači uvijek odigrali velike utakmice i vjerujem da će tako biti i u subotu, da se izostanci neće osjetiti. Pritisak postoji, kao i svaki put uoči reprezentativnih utakmica, no svjesni smo svoje kvalitete, a i igramo kod kuće. Razmišljamo pozitivno."

Nekako je postalo pravilo da Modrić na svakom okupljanju mora govoriti o neupitnoj motivaciji kakvu ima u dresu reprezentacije.

"Svaki mi je put motiv nositi ovaj hrvatski dres i slušati hrvatsku himnu. Srcem sam odlučio ostati u reprezentaciji poslije Svjetskog prvenstva, nisam razmišljao hoće li mi to odmoći u klupskom ritmu. Uživam u reprezentaciji, volim igrati za nju jer je to jedna od najvećih počasti koju igrač može iskusiti. Još sam i kapetan, i nadam se da primjerom pomažem mladim igračima, tu sam za njih."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!