Nogomet

Dalić: "Rekao sam igračima da igraju opušteno, pritisak ih ne smije poremetiti"

hns.family, Petar Jenjić • subota, 16.11.2019.
Dalić: "Rekao sam igračima da igraju opušteno, pritisak ih ne smije poremetiti"
Foto: Pixsell

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić najavio je subotnju kvalifikacijsku utakmicu sa Slovačkom u Rijeci, u kojoj Vatreni imaju priliku osigurati svoje mjesto na Europskom prvenstvu...

Hrvatska večeras od 20 sati igra protiv Slovačke, a izbornik Zlatko Dalić kazao je da pritisak ne smije poremetiti igrače u želji za Europskim prvenstvom.

"Odradili smo tri treninga na kojima su svi bili ozbiljni, motivirani i fokusirani, bio je užitak raditi. Sve smo pripremili, odlučili i tko god izađe na teren dat će sve od sebe i imat će punu podršku. Rekao sam igračima da igraju opušteno, pritisak ih ne smije poremetiti. Moramo se postaviti kao favoriti, uživati u utakmici i osigurati plasman na Europsko prvenstvo. Očekujem maksimalan angažman, bez obzira na vrijeme i situaciju. U Rijeci imamo sjajne uvjete, sjajan teren - najbolji u Hrvatskoj - i nema smisla govoriti o bilo čemu drugome."

Situacija je slična kao i u prošlim kvalifikacijama.

"Situacija je slična kao i prije gostovanja u Kijevu, makar se tamo odlučivalo o mjestu u dodatnim kvalifikacijama, tako da je sada ipak lakše. Žao mi je što nismo sve riješili prije, no pobijedimo li Slovačku, bit će to jedne od najboljih kvalifikacija. Spremni smo to ostvariti, znam da svi to očekuju od nas."

Hrvatska će se prilagoditi ako za to bude potrebe.

"Slovačka mora promijeniti svoj pristup iz Trnave, pogotovo agresivnost u sredini terena. Sigurno će biti kvalitetniji na tom području, a mi ćemo se držati svoje formacije jer smatram da nema potrebe prilagođavati se suparniku. Pokušavat ćemo svojim načinom, a mijenjat ćemo bude li to potrebno."

Nastupit će tek trojica ili četvorica sa Svjetskog prvenstva.

"Radili smo na smjeni generacija, protiv Slovačke će nastupiti samo trojica ili četvorica koji su igrali na Svjetskom prvenstvu. Rekao sam da od mladih očekujem novu snagu i energiju, no oni stariji koji su ostali u reprezentaciji daju ritam i stvaraju pravu sliku. Očekujem motiviranu Hrvatsku koja zna što joj je cilj - pobjeda."

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!