Košarka

Dubrava i Šibenka igraju danas u Vukovaru: "Želimo taktički pokazati zrelost"

Petar Jenjić • subota, 16.11.2019.
Dubrava i Šibenka igraju danas u Vukovaru: "Želimo taktički pokazati zrelost"
Foto: Martina Japundžić

Dubrava Furnir i Šibenka danas će odigrati utakmicu osmog kola HT Premijer lige u Vukovaru, a susrete su najavili treneri obje ekipe, Edi Dželalija i Darko Krunić...

Danas od 17:15 sati Šibenka i Dubrava odigrat će utakmicu u Vukovaru, a susret je najavio trener Narančastih Edi Dželalija koji ističe da želi istu energiju kao protiv Zadra.

"Imamo još do utakmice, sve su pozitivne reakcije kod igrača. Već smo duboko u pripremi za utakmicu, imamo završnicu i skauting. Vidjet ćemo koliko ćemo biti spremni, da pokušamo ponoviti ovo isto. Želim da bude tako, ali možda će biti malo otežavajuća okolnost zbog putovanja. Svima je isto, putovat će i Dubrava, a i mi nešto duže. Želim da to stavimo sa strane, da bude ista energija, da taktički pokažemo zrelost i stepenicu više protiv Zadra."

U sastavu momčadi trebao bi biti Gulin, Dašić je dobio poštedu od zadnjeg treninga, ali bi trebao biti kadru, dok sigurno neće biti Vladovića.

"Mislim da ljestvica nije realan pokazatelj kvalitete momčadi Dubrave. Imala je težak raspored do sada, a po nekim statističkim pokazateljima su bolji od nas. Imaju nekoliko dobrih igrača poput Hortmana koji je jedan od najboljih Amerikanaca u ligi, kao i Šarca, a tu je i naš Gulam i još nekoliko zanimljivih igrača na vanjskim pozicijama, tako da ne očekujem lagan posao. Maksimalno smo ozbiljno ih shvatili i dobro se pripremili."

Susret je najavio i trener Dubrave Darko Krunić.

"Jako mi je drago da su se oba kluba dogovorila da se u ovim danima sjećanja na Vukovar ova utakmica upravo igra u Vukovaru. Nadamo se da će biti i lijep broj gledatelja, a veseli nas i činjenica da će lijepi broj naših navijača i prijatelja kluba doći na ovu utakmicu. Šibenka je po rosteru favorit u ovoj utakmici jer ima nekoliko igrača koji već godinama igraju u Premijer ligi."

Na klupi Šibenke novo je trenersko ime.

"Teško je reći koliko se nešto promijenilo u jednoj utakmici. Oni će svakako imati motiv dokazati se pred novim trenerom, ali mi se moramo okrenuti sebi i svojim problemima koje imamo, a to su ozljede nekoliko igrača. Nadamo se da će, osim Vujića koji mora mirovati deset dana, svi ostali biti spremni za ovaj susret. U Sinju smo odigrali najlošiju utakmicu sezone i vjerujem da smo izvukli pouke iz tog susreta."

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!