Nogomet

Dalić presretan nakon plasmana na Euro: "Čim smo dali gol, preporodili smo se"

Jan Šneler • subota, 16.11.2019.
Dalić presretan nakon plasmana na Euro: "Čim smo dali gol, preporodili smo se"
Foto: Pixsell

Nakon pobjede nad Slovačkom (3:1), Hrvatska je osigurala prvo mjesto u kvalifikacijama te izborila nastup na Europsko prvenstvo, a vidno zadovoljan bio je izbornik Zlatko Dalić...

Iako je većina očekivala kako će Hrvatska uspjeti pobijediti Slovačku i izboriti direktni plasman na Europsko prvenstvo, trebalo je odraditi tih posljednjih 90 minuta na Rujevici. Pobjedom od 3:1, Hrvatska je napravila sjajan posao i otišla na novo veliko kontinentalno natjecanje.

Zadovoljan takvim ishodom je Zlatko Dalić koji će po drugi puta voditi Hrvatsku na velikom natjecanju. Nakon sjajnog nastupa u Rusiji i drugog mjesta na Svjetskom prvenstvu, Dalić će imati priliku napraviti novi veliki uspjeh na Euru.

"Čestitam dečkima na pobjedi i prvom mjestu u grupi te plasmanu na Europsko prvenstvo. Nisam bio zabrinut jer smo igrali dobro. Stvorili smo nekoliko šansi. Rekao sam igračima da ne srljamo i gubimo glavu te da igramo više preko bokova. Čim smo dali gol, preporodili smo se i vidjeli smo pravu Hrvatsku", rekao je Dalić nakon utakmice.

U ovim kvalifikacijama Hrvatska je dobila Brunu Petkovića koji je postao prvi napadač Vatrenih, a danas se i Dino Perić pokazao kao veliko pojačanje na stoperskoj liniji. Uz njih dvojicu, tu su već etablirani Dominik Livaković, Nikola Vlašić i Josip Brekalo. Definitivno će Dalić imati široki bazen iz čega birati za Europsko prvenstvo.

"Dobivamo mlade igrače što je bitno da su igrali kao veterani. Imamo širok izbor igrača i to mi puno znači. Treba nam mlada snaga, ali večeras se uopće nije primijetilo da nisu iskusni", istaknuo je Dalić ne zaboravivši zahvaliti navijačima i svima onima koji su podržavali i pratili reprezentaciju kroz ove kvalifikacije.

FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!