Nogomet

I Nizozemci i Austrijanci potvrdili plasman na Europsko prvenstvo

Matej Kačan • nedjelja, 17.11.2019.
I Nizozemci i Austrijanci potvrdili plasman na Europsko prvenstvo
Foto: EPA

Osim trijumfa Hrvatske na Rujevici, još su četiri susreta odigrana od 20:45 diljem Europe, a dosta stvari je sada jasnije...

U skupini G sve je jasno. Sloveniji je za kakvu-takvu nadu trebao poraz Austrijanaca od Sjeverne Makedonije, a on se nije dogodio. Austrija je u Beču obavila posao, a Makedonce je načeo David Alaba u sedmoj minuti.

Na 2:0 je povisio Lainer, a konačnih 2:1 je postavio Stojanovski počasnim pogotkom u sudačkoj nadoknadi. Iz grupe G tako na Euro idu Austrija te Poljska koja je već ranije osigurala plasman.

A baš ta činjenica da su ranije osigurali svoju vizu dala je Poljacima neobičan luksuz da odmaraju svoju glavnu zvijezdu Roberta Lewandowskog- Lewa je odigrao tek nešto manje od pola sata, a kad je ušao u igru već je u Jeruzalemu bilo 0:2.

Izraelcima su pogotke dali Krychowiak i Piatek, a počasni gol je u 88. minuti postigao Dabbur.

Sve šanse za plasman iz skupine C je izgubila Sjeverna Irska kojoj više ni čudesno posljednje kolo u kojem bi Irci dobili Njemačku, a Estonija Nizozemsku ne bi donijelo vizu za Euro.

Sjeverna Irska je kod kuće odigrala 0:0 s Nizozemskom, a ionako težak posao postao je gotovo nemoguć kad je igrač Rangersa Steven Davis promašio penal za vodstvo i možebitnu pobjedu Otočana u 32. minuti. Tako iz skupine C dalje idu Nijemci i Nizozemci.

A Njemačka se uvjerljivom pobjedom nad Bjelorusijom pobrinula da ne ovisi o rezultatu u Belfastu. Na stadionu Borussije M'Gladbach "Elf" je s autoritativnih 4:0 poslao Bjelorusiju kući.

Golijadu je otvorio Ginter u 41. minuti, a stvari su nastavili Goretzka te Toni Kroos s dva pogotka za 4:0. Četiri gola, 67% posjeda lopte i preko 30 udaraca epilog su velike dominacije Nijemaca koji mirne duše mogu dočekati Sjevernu Irsku u posljednjem kolu.

Kvalifikacije za Euro 2020.:
Austrija - Sj. Makedonija 2:1
Izrael - Poljska 1:2
Sj. Irska - Nizozemska 0:0
Njemačka - Bjelorusija 4:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!