Rukomet

Podravkin oproštaj od Lige prvakinja porazom, Norvežanke uzvratile za poraz u Koprivnici

Sportnet, Mihaela Bradovski • nedjelja, 17.11.2019.
Podravkin oproštaj od Lige prvakinja porazom, Norvežanke uzvratile za poraz u Koprivnici
Foto: Pixsell

Rukometašice Podravke upisale su poraz u dvoboju protiv Vipersa u Kristiansandu. Domaće igračice slavile su s 34:28 u susretu u kojem je većina posla odrađena već u prvom poluvremenu...

Rukometašice Podravka Vegete u subotu su u šestom kolu DELO EHF Lige prvakinja gostovale u norveškom Kristiansandu. Tamo ih je dočekala ekipa Vipers Kristiansanda s kojom su se susrele u drugom kolu u Koprivnici. Pobijedila je domaća ekipa rezultatom 34:28.

Prvo poluvrijeme Podravka Vegeta otvara s nešto drugačijom šestorkom nego inače. Na teren istrčavaju Mugoša, Gjeorgjijevska, Džono, Tsakalou, Stanko, Turk i Risović. U ekipi nedostaju standardne prvotimke Ana Debelić i Dejana Milosavljević koje ovu utakmicu zbog ozljeda promatraju s klupe. Ana Turk pogađa s krila u prvom napadu za vodstvo Podravke, ali odmah na drugoj strani Ragnhild Valle Dahl zabija za izjednačenje i upravo ona veći dio prvog poluvremena stvara gošćama veće probleme. Domaće rukometašice ubrzo odlaze na tri gola razlike i gotovo cijelo prvo poluvrijeme drže tu prednost. Niti sportska sreća nije na strani Podravkašica pa se tako svi udarci u okvir gola odbijaju ponovno u ruke igračica Vipersa. U 17. minuti Podravka izjednačuje rezultat te odmah sljedeći napad Karlovčan ponovno dovodi Podravku u vodstvo. Nakon toga domaće rukometašice rade seriju od pet pogodaka te odlaze na osjetniju prednost koju zadržavaju do kraja poluvremena. Nakon 30 minuta rezultat je 20:13 za Vipers.

Drugo poluvrijeme Podravka Vegeta otvara mnogo bolje. Magdalena Ećimović u prvih šest minuta upisuje četiri obrane, od toga nekoliko važnih s igračicom manje, ali brani i zicer. U drugom poluvremenu budi se i Gjeorgjijevska koja igra odlično u napadu te zabija četiri pogotka. U 51. minuti Ećimović ponovno skida zicer, ali oslabljena Podravka ipak ne može stići rezultat. Do kraja utakmice gošće su samo uspjele smanjiti razliku s poluvremena. Na kraju susreta na semaforu je 34:28.

Kod Podravka Vegete najučinkovitije su bile Tsakalou sa sedam pogodaka te Gjeorgjijevska i Stanko koje su zabile svaka po pet pogodaka. Kod domaće ekipe najučinkovitije su Dahl s 11 te Loke sa sedam pogodaka.

Spomenimo još kako ova utakmica nije imala nikakvu težinu ni za jednu ekipu. Podravka Vegeta nastavlja svoj europski put u Kupu EHF-a, dok Vipers uz Metz i FTC prolazi u Glavnu rundu Lige prvakinja.

Trener Zlatko Saračević nakon utakmice je izjavio: "Čestitam curama na dobroj i čvrstoj utakmici. Ponovno smo upali u svoju tradicionalnu crnu rupu u prvom poluvremenu, a ostatak utakmice bio je na našim krajnjim mogućnostima s ovakvom krnjom ekipom. Idemo dalje, sad je pauza, a nakon nje se pripremamo za nastavak domaćeg prvenstva i EHF Kup."

"Stigli smo ovamo bez pritiska, no nadale smo se i pokušale pobijediti. Trudile smo se igrati da se ne osjeti da nam nedostaju dvije važne igračice, no nije išlo", dodaje Elena Gjeorgjijevska.

VIPERS KRISTIANSAND 34 (20) PODRAVKA VEGETA 28 (13)

KRISTIANSAND (Norveška) – Auqarama Kristiansand GLEDATELJA: 1660.

SUTKINJE: Viktorija Kijauskaite i Ausura Zaliene (Litva), DELEGATKINJA: Liudmila Bodnieva (Rusija)

VIPERS KRISTIANSAND: Pedersen 4, Yang 2; Arntzen 1, Refsnes, Morais 3, Jonassen 3, Waade 1, Sulland 1, Andenaes 5, Dahl 11, Tomac 1, Naes Andersen, Loke 7. Trener: Ole Gustav Gjekstad.

PODRAVKA VEGETA: Risović 6, Ećimović 6; Turk 4, Karlovčan, Popović, Jandrašić, Milošević 1, Džono 2, Mugoša 3, Franušić 1, Stanko 5, Gjorgjijevska 5, Tsakalou 7. Trener: Zlatko Saračević.

SEDMERCI: Vipers Kristiansand 6 (5), Podravka Vegeta 4 (3),

ISKLJUČENJA: Vipers Kristiansand 6 min. (Jonassen, Sulland, Dahl), Podravka Vegeta 10 min. (Turk, Karlovčan, Džono, Franušić, Stanko),

CRVENI KARTONI: -.

AUTOR: Podravka Vegeta

FOTO: Marko Jurinec/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!