Nogomet

Gdje se igra Europsko prvenstvo? Sve kreće na Olimpicu, a završava na Wembleyju

Petar Jenjić • nedjelja, 17.11.2019.
Gdje se igra Europsko prvenstvo? Sve kreće na Olimpicu, a završava na Wembleyju
Foto: FaH

Europsko prvenstvo 2020. godine igrat će se u 12 različitih zemalja, na 12 različitih stadiona. Ukupno 51 utakmica, a sve kreće na stadionu Olimpico u Rimu, dok će se završnica igrati u Londonu na Wembleyju...

Povodom 60. godišnjice osnivanja Europskog prvenstva, dar Michela Platinija bio je igranje Eura 2020. godine u 12 gradova diljem Europe.

Aviva stadion u Dublinu prima 51 700 gledatelja, a na njemu igraju samo irska nogometna i ragbijaška reprezentacija. Ugostit će tri utakmice skupine E i jednu utakmicu osmine finala.

Dom Kopenhagena i danske reprezentacije bit će najmanji domaćin Eura. Stadion "Parken" prima 38 065 gledatelja, a ugostit će tri utakmice skupine B i jedan osmine finala.

Zenitov stadion "Krestovskij" prima 68 134 gledatelja, a ugostio je i prošlogodišnje Svjetsko prvenstvo. Tu će se igrati tri utakmice skupine B i jedna utakmica četvrtfinala.

Iako je Španjolska već ranije bila domaćin velikih natjecanja, još nije igrala na San Mamesu. Stadion Athletic Bilbaa prima 53 332 gledatelja, a tu će se, osim tri utakmice skupine E igrati i osmina finala.

Arena "Johan Cruyff" prima 54 990 gledatelja, a Ajaxov stadion u Amsterdamu dobit će tri utakmice skupine C i jednu utakmicu osmine finala.

Celticov Hampden Park ugostit će tri susreta skupine D i jednu osmine finala. Bio je i jedan od četiri kandidata za otvaranje natjecanja, a prima 52 063 gledatelja.

Allianz Arena, dom minhenskog Bayerna, sa 75 tisuća sjedećih mjesta, ugostit će tri utakmice skupine F i jedno četvrtfinale.

Na Areni Nationala u Bukureštu igraju Steaua i Dinamo te rumunjska nogometna reprezentacija. Stadion prima 55 600 gledatelja, a tu će se igrati tri utakmice skupine C i jedan osmine finala.

Olimpijski stadion u Bakuu može primiti 68 700 gledatelja gdje igra reprezentacija Azerbajdžana. Ugostit će tri susreta skupine A i jedno četvrtfinale.

Tri utakmice skupine F igrat će se na Puskas Areni u Budimpešti gdje je dom mađarske reprezentacije. Stadion prima 67 889 gledatelja.

Europsko prvenstvo otvorit će se na Olimpijskom stadionu u Rimu gdje igraju Roma i Lazio. Osim tri susreta skupine A, stadion koji može primiti 72 698 gledatelja ugostit će i jedno četvrtfinale.

Sama završnica, polufinala i finale, igrat će se pred 90 tisuća gledatelja na Wembleyju. Uz to, na istom će se stadionu, umjesto u Bruxellesu, igrati i tri susreta skupine D i jedan osmine finala.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!