Tenis

Borna Gojo se borio, ali Rubljov je ipak trenutno prejak

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 18.11.2019.
Borna Gojo se borio, ali Rubljov je ipak trenutno prejak
Foto: EPA

Rusija je otvorila Davis Cup u Madridu vodstvom 1-0 protiv Hrvatske nakon što je Andrej Rubljov stigao do očekivane pobjede protiv Borne Goje u dva seta...

Borna Gojo igrač je koji intrigira, ima potencijal, no zbog studija nije bio u profesionalnom tenisu i u biti tek je u njega ukoračio. Na Challengerima je pokazao kako je zanimljiv igrač te se očekuje da će s vremenom napredovati i biti samo bolji.

U Madridu se prvi put susreo s igračem visoke klase, protivnik mu je bio Andrej Rubljov i odmah mu je pokazao kolika je razlika između tog visokog razreda tenisa i onog u kojem je Borna dosad bio. A Rubljov još niti nije odigrao svoj najbolji meč.

Velikih problema bilo je na prvom servisu Rubljova, kada bi ga Rus ubacio, Gojo se teško uspijevao nametnuti u izmjeni, a očekivano veliki problem predstavljale su i neprisiljene pogreške koje su i logične s obzirom da se prvi put susreo s ovakvim protivnikom. U biti barem polovica ovih neprisiljenih pogrešaka su isforsirane od strane Rubljova.

Meč je počeo razmjenom breakova, ali Borna nije uspio osvojiti niti svoj drugi servis gem i Rubljov je stigao do prednosti. U završnici seta još jednom gubi servis i Rubljov sa 6:3 uzima prvi set.

U drugom setu bio je dovoljan samo jedan break i to u četvrtom gemu. Gojo nije uspio napraviti pritisak i vratiti se u set i Rubljov sa 6:3, 6:3 donosi Rusiji prvi bod.

Gojo je meč završio s 11 winnera i 34 neprisiljene pogreške, a kod Rubljova taj omjer je bio pozitivnih 21:19.

David Cup, prvo kolo

Hrvatska - Rusija 0:1

Borna Gojo - Andrej Rubljov 3:6, 3:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!