Nogomet

Drugi poraz Hrvatske: Bišćanovi izabranici u Velikoj Gorici pokleknuli protiv Čeha

Branimir Korać • ponedjeljak, 18.11.2019.
Drugi poraz Hrvatske: Bišćanovi izabranici u Velikoj Gorici pokleknuli protiv Čeha
Foto: FaH

Hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine upisala je poraz u svom četvrtom nastupu u kvalifikacijskoj skupini. Ponovno je taj poraz stigao na domaćem terenu, nakon što je Škotska slavila na startu kvalifikacija na Šubićevcu, sada je Češka slavila u Velikoj Gorici...

Hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine upisala je novi poraz u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Na Šubićevcu je u prvom kolu poražena od Škotske, a na sličan način je sada poražena od Češke.

U oba susreta Hrvatska je igrala dobro u početku, imala vodstvo, ali kasnije dozvolila protivniku preokret i pobjedu. Česi su se doduše pokazali kao dosta kvalitetnija momčad od Škotske i taj poraz protiv Škota je puno veći kiks nego ovaj s Česima.

Počelo je jako dobro, Hrvatska je imala dvije sjajne prilike preko Petra Muse i Josipa Brekala, Martin Jedlička je fantastično reagirao u oba slučaja, ali u 30. minuti Hrvatska ipak dolazi do vodstva.

Brekalo je proigrao Luku Ivanušeca koji je na sjajan način prošao kroz obranu gostiju, postavio se jako dobro i gađao suprotni kut te pogodio za 1:0.

Niti deset minuta kasnije Česi se vraćaju. Izveden je korner s lijeve strane, Ladislav Krejči bio je najviši u skoku te pogodio za poravnanje.

Drugo poluvrijeme donijelo je pad Hrvatske, nije to više izgledalo tako dobro i u 72. minuti gosti dolaze do preokreta. Hrvatska u tim trenucima nije izgledala dobro, Česi su prelako dolazili do gola i u tom trenutku Pavel Bucha pogodio je za 2:1.

U zadnjih deset minuta Hrvatska je pokušala napraviti jači pritisak, Česi su se odlično branili i izuzev jedne solidne prilike Posavca, nije bilo većih prijetnji.

Na samom kraju susreta Domagoj Bradarić napravio je pravu glupost, namjerno je nagazio češkog igrača dok je ovaj bio na travi te je zasluženo zaradio izravni crveni karton.

To je to što se tiče kvalifikacija za Europsko prvenstvo za reprezentaciju do 21 godine, s kvalifikacijama se nastavlja u ožujku iduće godine kada slijedi gostovanje u Škotskoj pa domaći dvoboj protiv Litve.

Kvalifikacije za EP U-21:
Hrvatska - Češka 1:2

Croatia U21 - Czech Republic U21 Rezultati uživo

Rezultati by SofaScore

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Jura Zeleni18.11.2019. u 20:37
    Prvo poluvrijeme su naši bilo bolji, stvarali prilike i trebali dati bar 2 gola Brekalo je promašio mrtvi zicer,- to se ne smije promašivati.. Česi su bili goropadni, samouvjereni i opasni U drugom poluvremenu su nas Česi tako blokirali da nismo uopće imali ideju - Moro je nestao ( kasnije... [više na forumu]
    Jura Zeleni