Nogomet

Perišić: "Poslije Svjetskog prvenstva u Rusiji, sve su oči uprte u nas i pod povećalom smo u svakoj utakmici"

Branimir Korać, hns.family • ponedjeljak, 18.11.2019.
Perišić: "Poslije Svjetskog prvenstva u Rusiji, sve su oči uprte u nas i pod povećalom smo u svakoj utakmici"
Foto: Pixsell

Jedan od onih koji su tijekom karijere dali puno hrvatskoj reprezentaciji, ali mogu još puno toga pružiti je Ivan Perišić...

Ivan Perišić još jednom se pokazao kao igrač čiji golovi dolaze u najvažnijim trenucima. Zabio je i Slovačkoj kada je to bilo najpotrebnije.

"Ispalo je da sam protiv Slovačke ponovno postigao jedan od ključnih pogodaka u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, no uvijek ponavljam da nije važno tko zabija, nego da Hrvatska igra dobro, pobjeđuje i osigurava plasmane na završne turnire. Možemo biti ponosni i sretni, mislim da smo zaslužili plasman jer smo pokazali najviše u ovim kvalifikacijama."

Nakon drugog mjesta na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, na Hrvatsku se sada gleda drugačijim naočalama i svaki nastup je pod povećalom.

"Nije lako igrati poslije Svjetskog prvenstva u Rusiji, sve su oči uprte u nas i pod povećalom smo u svakoj utakmici, no spremni smo za nove izazove i nadam se da ćemo na Europskom prvenstvu opet biti dobri. Imamo dobru momčad, pokrivenu s dvojicom ili trojicom dobrih igrača na svakoj poziciji i svatko čeka svoju šansu. Nadam se da ćemo igrati u svojim klubovima i dočekati Europsko prvenstvo u pravoj formi."

Bit će zanimljivo vidjeti i gdje će to hrvatski navijači morati sve putovati na ovom predstojećem Europskom prvenstvu.

"Nadam se da ćemo na Europskom prvenstvu igrati u bližim gradovima, zbog naših navijača, kako bi ih bilo što više na tribinama. Uz njih možemo napraviti više, a uloge favorita nama nisu bitne. Uvijek ovisimo sami o sebi i kada smo pravi, kao što je bio slučaj prije dva dana, nitko nam ništa ne može."

U reprezentaciji su i neka nova imena, Hrvatska je smjenu generacija provela praktički bezbolno.

"Neki su se igrači oprostili, no dolaze mlađi, spremni, čak i na krilnim pozicijama gdje smo u prijašnjim godinama imali problema. Osim toga, oni nas potiču na dodatni rad jer svaki puta moramo dati sto posto."

FOTO: Goran Kovačić/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!