Košarka

Krajina šuterski slab u porazu Rige, Bilan solidan u pobjedi Sassarija

Jan Šneler • utorak, 19.11.2019.
Krajina šuterski slab u porazu Rige, Bilan solidan u pobjedi Sassarija
Foto: Pixsell

Večeras su na rasporedu bili susreti šestog kola FIBA Lige prvaka, a na dva susreta sudjelovali su i hrvatski košarkaši Kristijan Krajina te Miro Bilan...

Nalazimo se vrlo blizu sredine grupne faze FIBA Lige prvaka i sve je jasniji poredak. Iako još niti jedna momčad nije mogla matematički osigurati prolaz, Sassari i Tenerife vrlo su blizu tome.

Riga je na svom terenu bila nadomak velikog iznenađenja protiv neporaženog Tenerifea. Nakon prve četvrtine domaćini su imali vodstvo 26:14 i izgledalo je kao da Tenerife nema načina za dobru igru Rige. Slična situacija dogodila se i u drugoj dionici susreta u kojemu je gostujući sastav uspio malo smanjiti zaostatak, no još uvijek je Riga imala solidnih 40:32.

Nakon odmora, kada se činilo da će Tenerife dodatno smanjiti zaostatak, Riga je odigrala sjajno. Prednost se nije spuštala ispod dvoznamenkastih brojki, imali su čak i +17, a u posljednjih 10 minuta ušli su s odličnih 55:42. Tu su na njihovu žalost stali.

Tenerife je odigrao daleko bolju završnicu, malo po malo nagrizao prednost Rige. Pola minute prija kraja domaći su imali vodstvo od 64:63 i puni napad. Nepotrebno su izgubili loptu, dozvolili šut za tri poena i nešto kasnije potpuno se raspali. Pobjedom od 64:68, Tenerife je zadržao pobjednički niz i došao vrlo blizu osiguravanja prolaza dalje.

Za domaći sastav nastupio je Kristijan Krajina koji je imao lošu šutersku večer (3/10). Ipak, zaključio je utakmicu sa šest poena, devet skokova i pet asistencija. Kod gostiju, Gabriel Lundberg ubacio je 15 koševa uz četiri skoka.

Uzbudljivo je bilo i u Holonu gdje je domaći Hapoel poražen od Sassarija rezultatom 92:94. Početak je bio vrlo izjednačen, obje momčadi krenule su sjajno napadački i vidjeli smo čak 51 poen (26:25). U nastavku je sve nalikovalo na prvu dionicu, no krajem četvrtine, s tri uzastopne trice Marcusa Fostera, Hapoel je na odmor otišao s vodstvom 50:41.

Slično kao Riga, Hapoel je održavao prednost nakon odmora, plovio na granici dvoznamenkaste prednosti, ali završnica nije bila sjajna. Vodili su domaći s 86:84 manje od minutu i pol do kraja, ali Sassari je u pravom trenutku prelomio. Promašaji domaćih, trica u pravom trenutku i na kraju gosti odnose pobjedu.

U pobjedničkom sastavu našao se Miro Bilan koji je bio dio startne petorke. On je za 21 minutu provedenu na parketu ubacio 10 koševa i dodao tome sedam skokova. Kod domaćih je dobar bio Foster s 23 poena i četiri pogođene trice.

FIBA Liga prvaka, 6. kolo:
VEF Riga - Iberostar Tenerife 64:68
Hapoel Holon - Sassari 92:94

FOTO: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!