Košarka

Blazersi s Carmelom na parketu ulazili u sve veći minus, Hezonja solidan u porazu od Pelicansa

Branimir Korać • srijeda, 20.11.2019.
Blazersi s Carmelom na parketu ulazili u sve veći minus, Hezonja solidan u porazu od Pelicansa
Foto: EPA

Pomalo neočekivano dvoboj između New Orleans Pelicansa i Portland Trail Blazersa iskočio je noćas u prvi plan, a "krivac" za to je Carmelo Anthony koji je odigrao prvu utakmicu nakon više od godinu dana...

Carmelo Anthony vratio se u ligu. Od rane faze prošle sezone i razlaza s Houston Rocketsima, Anthony nije bio na parketu, tražio je priliku ove sezone i pronašao ju je u Portlandu.

Blazersi su u sezonu startali daleko ispod svih očekivanja, imaju velikih problema na krilnim pozicijama gdje su izgubili momčadski vrlo korisne i podcijenjene Al-Farouqa Aminua i Moa Harklessa stoga su pritisnuli "panic button" i uzeli Anthonyja.

Ne treba donositi nikakve zaključke na osnovu jedne utakmice, Anthony je uletio doslovno s ceste na utakmicu i tek će se nakon određenog vremena vidjeti koliko su u Portlandu dobar potez povukli.

U prvoj utakmici bio je u statusu startera te je ubacio deset poena (2/11 za dva, 2/3 za tri) uz četiri skoka, pet izgubljenih lopti i pet prekršaja te daleko najlošijih -20.

Portlandu je nedostajao Damian Lillard zbog problema s leđima što je višestruko veći gubitak nego dobitak Anthonyja na parketu.

Prvo poluvrijeme proteklo je u rezultatski i igrački ravnopravnom nastupu, ali u nastavku se domaćin odvojio i bez većih problema održavao prednost. Završilo je 115:104.

Jrue Holiday bio je prvo ime susreta s 22 poena, deset asistencija i pet skokova, Brandon Ingram dodao je 21 poen, sedam skokova i pet asistencija.

Kod Blazersa CJ McCollum ubacio je 22 poena uz pet asistencija, Hassan Whiteside 14 poena uz 14 skokova, a Nassir Little 12 poena uz 11 skokova.

Mario Hezonja za 13 minuta ubacio je sedam poena (2/4 za dva, 1/1 za tri) uz dva skoka i dvije asistencije.

NBA:
New Orleans Pelicans - Portland Trail Blazers 115:104

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!