Tenis

Krajan: "Nadam se da će čim prije naći nekoga i imati izbornika na klupi s kvalitetom koju traže"

Petar Jenjić • četvrtak, 21.11.2019.
Krajan: "Nadam se da će čim prije naći nekoga i imati izbornika na klupi s kvalitetom koju traže"
Foto: FaH

Bivši hrvatski izbornik Željko Krajan kazao je za HRT da se teško moglo nešto više u meču protiv Španjolske, za razliku od meča s Rusijom u kojem je bilo šansi. Kazao je i kako nema smisla uspoređivati prošlogodišnju momčad koja je osvojila naslov s ovom...

Bivši izbornik Davis Cup reprezentacije Željko Krajan prokomentirao je za HRT poraz Hrvatske od Španjolske, ističući kako nije bilo previše šanse.

"Uvijek može bolje, ali protiv onakve Španjolske s Rafaelom Nadalom, sigurno je da je malo i nerealno očekivati bolji rezultat, još i s izostankom Borne Ćorića. Iznenađenja su moguća, ali postoje stvari koje su jače i više. Španjolska je prejaka ekipa. Možda se moglo dobiti parove pa bi to uljepšalo situaciju, ali i u parovima su jaki. Nije se moglo očekivati puno od toga."

Hrvatska je dobila ukupno jedan set, a da je Ćorić slavio protiv Hačanova, moglo je na kraju sve otići na hrvatsku stranu.

"Moglo je više. Bornin je meč bio blizu toga da ga je mogao dobiti. Izgubio je za nekoliko lopti. Imao je s Hačanovom pozitivan omjer do tog meča. S pravom su se nadali i vjerovali u pobjedu protiv Rusije. I meč parova, da je Borna dobio, izgledao bi drugačije. Bilo bi više pritiska na Rusima koji imaju manje iskustva. Iako igraju parove jako dobro, ne igraju puno i tu bi naši bili iskusniji. Šteta da se koji meč nije uzeo, ali na kraju ne bi promijenilo puno toga da su ti momci, koji su budućnost hrvatskog tenisa, ubilježili koju pobjedu."

Vjeruje da su u datom trenutku napravili najbolje što su osjećali.

"Mislim da oni to najbolje znaju, teško mi je to sagledati. Je li moglo bolje ili lošije, sigurno da su oni napravili za sebe najbolje što su osjećali u tom trenutku. Vjerujem da oni najbolje znaju koliko im je pomoć potrebna i koliko su se neke stvari mogle promijeniti. Nadam se da će čim prije naći nekoga i imati izbornika na klupi s kvalitetom koju traže."

Odgovorio je Krajan i na pitanje je li prošlogodišnji rezultat degradiran ovakvim nastupom.

"I da i ne. Indirektno nije jer nije ista momčad kao lani. Nedostajao je Marin Čilić od početka i Borna je bio bolestan. Da je bila ista momčad i da su momci bili u istoj formi kao prošle godine, sigurno je da bi stvari izgledale drugačije i onda bi se momčadi mogle usporediti. Nema smisla uspoređivati ju s ovom koja je bila dosta oslabljena. To je novi početak, pomlađivanje momčadi", dodao je Krajan.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!