Košarka

Brzoja: "Ako se netko može nositi s Ciboninom trkom i agresivnosti, onda smo to mi"

Branimir Korać • petak, 22.11.2019.
Brzoja: "Ako se netko može nositi s Ciboninom trkom i agresivnosti, onda smo to mi"
Foto: Pixsell

Vrlo zanimljiv dvoboj očekuje nas u Velikoj Gorici gdje danas od 17 sati Gorica dočekuje Cibonu i nada se da će prekinuti Cibonin niz pobjeda...

Mislav Brzoja veliko je pojačanje Gorice ove sezone i jedan u nizu od kvalitetnih igrača koje je Josip Sesar doveo. Kvaliteta momčadi definitivno postoji i Gorica je tu odmah uz Cibonu i Zadar.

"Ne bih rekao da smo mi i ove sezone iznenađenje s obzirom na momčad kakvu je trener Sesar složio i na širinu klupe, rekao bih da su ovakvi rezultati očekivani. Uz Zadar i Cibonu imamo najveću rotaciju u ligi što je velika stvar, ali tek nam slijede one najveće utakmice, prvo Cibona pa onda Zadar", kaže Brzoja za Sportske novosti.

Brzoja smatra kako Gorica ima dobre šanse u ovom susretu protiv Cibone iako Cibosi dolaze sa stopostotnim omjerom.

"Mislim da imamo šanse protiv Cibone. Vidim ih u našoj širini i u tome što možemo svih 40 minuta igrati u visokom ritmu, a Cibona bi mogla zbog igranja i u ABA ligi ipak malo padati kako se utakmica bliži kraju. Ako se itko u tom fizičkom dijelu može nositi s Cibonom, onda smo to mi. Morat ćemo što manje griješiti, Cibonini igrači sigurno će igrati agresivno na loptu."

Brzoja je već u nekoliko navrata bio blizu Cibone pa tako i ovog ljeta, ali dogovor nije postignut i prihvatio je Sesarovu ponudu.

"I u ono vrijeme kada sam bio izlazni junior Dubrava je taman ispala iz lige i javile su se opcije za prelazak u Cibonu ili Zagreb, ali nismo se mogli dogovoriti. Sreću sam našao u SAD-u, vratio sam se u zadar gdje sam igrao tri sezone. Bilo je tu dobrih i loših nastupa, ali sve me to karakterno ojačalo."

Brzoja je zadovoljan radom u Gorici gdje je i Lovro Mazalin, još jedan igrač od kojeg se puno očekivalo.

"I Mazalin i ja smo trebali trenere koji će stati iza nas, ali to nije bilo uvijek moguće zbog ambicija samih klubova. Trener Sesar je baš ono što nam treba, on nam vjeruje, ima razumijevanja i velika nam je podrška. Iza njega je toliko igračko iskustvo da možemo samo profitirati", dodaje Brzoja.

FOTO: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Premijer liga

1Zadar 302+534
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrava 1419-93
8Dubrovnik 1418-56
9Šibenka 1319-46
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 131-852

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!