Košarka

Bosco dočekuje Pulu s puno problema: "Ne znam što možemo očekivati nakon ovakvog trenažnog tjedna"

Branimir Korać • petak, 22.11.2019.
Bosco dočekuje Pulu s puno problema: "Ne znam što možemo očekivati nakon ovakvog trenažnog tjedna"

U najzanimljivijem susretu osmog kola Prve lige košarkaša Bosco u Zagrebu dočekuje momčad Pule. Susret je to po omjeru susjeda na ljestvici, Bosco je na 3-4, a Pula 1981 na 4-3...

U osmom kolu Prve muške lige sastaju se jedine dvije momčadi koje su ove sezone svladale Žorićev Samobor. Bosco ga je dobio u gostima unatoč 47 poena Luke Žorića, a Pula ga je pregazila u prošlom kolu bez Žorića.

Bosco je u zadnja dva kola izgledao jako dobro protiv Samobora i Ribole, a sada u dosta nezgodnoj situaciji dočekuje Pulu.

"Mi u svakoj utakmici idemo na pobjedu, a sada nas čeka vrlo dobar protivnik. Imali smo dosta problema, igrači koji su nam na posudbi iz Cibone nisu trenirali s nama jer se pripremaju za juniorsku ABA ligu te su s nama odradili samo jedan trening. Drugi problem je Luka Katura koji se ozlijedio u susretu protiv Ribole, stradala mu je šaka i upitno je hoće li moći nastupiti, a i ako nastupi to će biti bez ijednog treninga", govori za Sportnet trener Bosca Srđan Helbich.

Helnbich vrlo cijeni Pulu koja mu dolazi u dosta nezgodnom trenutku.

"Pula je i dosad pokazala da je kvalitetna. I napadački i obrambeno je dosta dobra, a teško je reći što mi možemo očekivati nakon ovakvog trenažnog tjedna."

Pulu vodi bivši hrvatski reprezentativac Sandro Nicević, odrađuje dobar posao, a momčad se polako iz kola u kolo sve više diže.

"Mi u Zagreb ne bi niti putovali da ne idemo po pobjedu. Možemo reći da se polako dižemo, još nam nedostaje ta pokoja pobjeda u gostima jer smo od dosadašnja tri gostovanja na dva bili blizu pobjedi. Vjerujem u pravi pristup i ako se ukaže prilika da ćemo uzeti pobjedu", ističe Nicević za Sportnet.

Kada protivnik igra bez nekih od važnijih igrača, to može biti čak i još opasnije.

"To zna biti još nezgodnije jer takva ekipa uvijek pronađe dodatnu snagu i motivaciju. Definitivno moramo ući u utakmicu s puno koncentracije i biti cijeli u njoj."

Nicević je zadovoljan kvalitetom lige koja je porasla u odnosu na prošlu sezonu.

"U odnosu na prošlu sezonu vidim veću konstantnost u momčadima, digla se i kvaliteta lige, a s našim dosadašnjim učinkom dosta sam zadovoljan. Imamo praktički kompletnu novu ekipu, trebalo je vremena da stvari sjednu na svoje mjesto i zato očekujemo da ćemo još rasti u budućnosti."

Susret u Domu sportova počinje u subotu u 17 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!