Košarka

Karakaš: "Ove sezone sve je dignuto na još višu razinu i jednostavno nema lagane utakmice"

Branimir Korać • subota, 23.11.2019.
Karakaš: "Ove sezone sve je dignuto na još višu razinu i jednostavno nema lagane utakmice"
Foto: FaH

Prva muška košarkaška liga je hit, vrlo kvalitetna i izjednačena liga idealan je poligon za mlade igrače koji se tako mogu razvijati igrajući protiv iskusnih igrača koji iza sebe imaju već vrlo kvalitetnu karijeru...

Prva muška liga košarkaša došla je do osmog kola, a u njemu potentna momčad Universitasa dočekuje Zapruđe koje je upisalo tek dvije pobjede. Međutim to ništa ne znači, u ovoj ligi sve je moguće, a svjestan je toga i Milan Karakaš, trener Universitasa.

"U principu Zapruđe je pri dnu, ali od pet utakmica koje je izgubilo, moglo je barem četiri dobiti. Liga je dosta izjednačena, malo odskaču Jazine i to pokazuje da nema laganog protivnika. Nama je svaka utakmica bitna, domaći teren treba braniti još snažnije. Imali smo već dva kiksa koja smo, može se reći, ispravili, a naš primarni cilj uz razvoj igrača je opstanak u ligi. Iz tog razloga ova utakmica nam je jako bitna", kaže Karakaš za Sportnet.

I Karakaš također smatra kako liga nikada nije bila izjednačenija.

"Nama je ovo treća sezona da igramo ovu ligu, u prvoj sezoni tu je bilo još slabijih ekipa, ali već prošle sezone liga je bila puno jača i konkurentnija. Ove sezone sve je dignuto na još višu razinu i jednostavno nema lagane utakmice. Svaka ekipa ima igrače koji su igrali na znatno višoj razini. Mi smo stvarno vrlo mlada ekipa, najstariji igrač je Rebić koji ima 18 i pol godina i to je odlična stvar da se ti mladi igrači razvijaju i igraju protiv iskusnijih i kvalitetnih igrača."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!