Košarka

Najugodnije iznenađenje sezone gostuje u Dubrovniku: "Ako im pustimo laganu igru, bit ćemo u problemima"

Branimir Korać • subota, 23.11.2019.
Najugodnije iznenađenje sezone gostuje u Dubrovniku: "Ako im pustimo laganu igru, bit ćemo u problemima"
Foto: Pixsell

U petom kolu 1. HKL za žene, Ragusa u Dubrovniku dočekuje FSV s ciljem zadržavanja stopostotnog učinka. FSV je vrlo mlada ekipa, novak u ovom društvu, a trener Turić jako cijeni ovu ekipu...

Košarkašice FSV-a igrom su najugodnije iznenađenje nove sezone. Mlada ekipa pod vodstvom trenera Marina Mijaljevića igra jako dobro i potvrđuje kako ima potencijala. Reprezentativna pauza dobro mu je došla za dodatno uštimavanje i prilagođavanje određenih detalja.

"Reprezentativnu pauzu smo iskoristili za popravljanje detalja koji su nas mučili u prva četiri kola A1 lige. Unutar pauze smo odigrali tri utakmice, Kup utakmicu s drugoligašem Orkom i dvije utakmice regionalne Extralige i sve tri smo uspješno apsolvirali. Kroz utakmice smo raspodijelili minute, da nositelje držimo u natjecateljskom tonusu, a mlađima damo minute koje dosad nisu imale kroz A1 ligu. U ovom periodu nedostajala nam je jedna igračica, Lorena Mršić, koja se lagano vraćala u ritam u tekućem tjednu", ističe Mijaljević za Sportnet.

Način na koji je FSV ušao u sezonu, ne iznenađuje ga, ali žali za jednim velikim skalpom, dva je imao nadohvat ruke.

"Sam ulazak u sezonu je u sferama očekivanog, no ostaje žal za utakmicama protiv Šibenika i Medveščaka koje smo dobrim dijelom vodili i na kraju u egalu izgubili. Ti bodovi bi nam bili zlata vrijedni u borbi za ostanak, nadam se da će nam se negdje u budućnosti vratiti."

Subota donosi gostovanje kod vrlo jake Raguse gdje neće biti jednostavno igrati.

"Što se tiče ove utakmice, Ragusa je definitivno favorit. Između mnogih kvaliteta, ekipe trenera Turića su uvijek bile poznate po napadačkom skoku i agresivnoj obrani nakon realizacije. I upravo to će biti ključ da si damo šansu, moramo iskontrolirati defanzivni skok i maksimalno smanjiti broj izgubljenih lopti. Mlada smo ekipa, koja tek stvara svoj identitet i za bilo kakav rezultat, radni dio igre mora biti na najvišem nivou. Vjerujem se da ćemo se prezentirati u dobrom svjetlu i neka bolja ekipa pobijedi."

Braslav Turić ima samo lijepe riječi za FSV kojeg vrlo cijeni, a posebno Amerikanku Carter i Anju Perko.

"FSV je imao dvije utakmice u egalu protiv Šibenika i Medveščaka, obje je izgubio u zadnjim trenucima. Sjajna Amerikanka Carter pokazuje se kao veliko pojačanje, u smjeru tranzicije je jako dobra, ali isto tako može pogoditi i izvana. Kada krenu udvajanja dobro otvara suigračice, a koliko je dominantna, pokazuje podatak da je u prva četiri kola tri puta bila igračica kola. Na playju je Perko, mlada djevojka s odličnom tricom i prodorom u desnu stranu. One igraju po 40 minuta i ako odgovorimo na to i limitiramo ih, imat ćemo prednost. Ako im pustimo laganu igru kako im odgovara, imat ćemo problema", ističe Turić za Sportnet.

Domaća zadaća je odrađena, a sada je sve na igračicama.

"Očigledno su najugodnije iznenađenje sezone s obzirom na igru protiv Šibenika i Medveščaka, Moramo ih ozbiljno shvatiti, smatram da smo napravili dobar skauting i nadam se da će sve biti dobro", dodaje Turić.

FOTO: Ivo Čagalj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!