Košarka

Šibenčanke do pobjede na Višnjiku, Ragusa iskoristila ozljedu Amerikanke Carter

Branimir Korać • nedjelja, 24.11.2019.
Šibenčanke do pobjede na Višnjiku, Ragusa iskoristila ozljedu Amerikanke Carter

Odigrana je većina susreta petog kola 1. HKL za žene, a iznenađenja nije bilo. Ragusa je i dalje jedina neporažena ekipa ove sezone...

Šibenčanke su odnijele pobjedu iz Zadra sa 68:55 bez većih problema i kroz potpunu dominaciju tijekom susreta. Od početka gošće su bile bolje, već prvu dionicu dobile su s 27:12 i bilo je teško računati na nekakav povratak. U nastavku susreta prednost je samo povećana i Šibenik odnosi pobjedu.

Kod Šibenika Josipa Silov ubacila je 21 poen uz 12 skokova, a Katarina Puljić dodala je 15 poena, osam skokova i devet asistencija. U domaćem sastavu Ana Vrsaljko briljirala je s 28 poena i 17 skokova dok je Ivana Dujić dodala 11 poena, šest skokova i pet asistencija.

Vodeća Ragusa ugostila je FSV i uz dosta opreza ušla je u susret. No gošćama se dogodilo veliki hendikep već u prvoj minuti kada se ozlijedila najbolja igračica Amerikanka Alexis Carter i bez njene pomoći FSV je osuđen na težak poraz.

Prednost je konstantno rasla, a na ulasku u zadnju dionicu Ragusa je vodila s nestvarnih 82:29 da bi FSV dobio to razdoblje igre i smanjio na konačnih 94:49.

Ana Vojtulek ubacila je 19 poena uz 11 skokova, a Iva Todorić pratila ju je sa 16 poena. Jedina dvoznamenkasta kod FSV-a bila je Karin Škapin s deset poena.

Očekivano jednostavan posao imala je i Trešnjevka koja je u Domu sportova svladala Brionku iz Pule sa 103:55. Zagrepčanke su vrlo brzo stekle visoku prednost i nakon toga su je mirno održavale i na kraju glatko slavile.

Najraspoloženija bila je Anđela Katavić s 26 poena i osam skokova, a po 12 poena dodale su Ivana Ujević i Josipa Jurič (sedam skokova). Kod Brionke Nina Perić ubacila je 13 poena, a slijedile su je s po deset poena Sara Borić (sedam skokova, šest asistencija) i Ivona Franić.

Prvo poluvrijeme zagrebačkog dvoboja između Medveščaka i Zagreba bilo je posve izjednačeno. U nastavku je Medveščak ipak stvorio razliku i odnio pobjedu 69:56.

Anđela Strize ubacila je 17 poena, a Ana Petrak 16 uz šest asistencija. Kod Zagreba Antonija Jurić je upisala 19 poena uz devet skokova i sedam osvojenih lopti, a Andrea Marić dodala je 14 poena i 14 skokova.

1. HKLŽ, peto kolo:
Zadar - Šibenik 55:68
Ragusa - FSV 94:49
Trešnjevka 2009 - Brionka Pula 103:55
Medveščak - Zagreb 69:56

FOTO: ŽKK Zadar, Facebook

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaHKLOstale lige
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!