Košarka

Šibenčanke lako kroz Zadar: "Utakmica i pobjeda niti u jednom trenutku nisu dolazili u pitanje"

Branimir Korać • ponedjeljak, 25.11.2019.
Šibenčanke lako kroz Zadar: "Utakmica i pobjeda niti u jednom trenutku nisu dolazili u pitanje"

U jednom od najzanimljivijih susreta petog kola 1. HKL za žene, Zadar je poražen na domaćem parketu od Šibenika...

Košarkašice Zadra nisu obranile domaći parket i upisale su poraz od Šibenika 68:55. Od rane faze susreta stvari u doamćem sastavu nisu funkcionirale na željeni način te trener Toni Matešić nije bio zadovoljan.

"Ono s čime definitivno nisam zadovoljan jest način na koji smo otvorili utakmicu gdje smo u pripremi rekli našim igračicama kako je ovo šuterska ekipa koja će pogoditi sve što im se otvori. Nismo zaustavili njihov šut i nikako nismo uspijevali uhvatiti priključak. Primili smo 16 koševa u prve četiri minute dvoboja i već je tada bilo jasno kako puno toga od onog što smo se dogovorili ne funkcionira", rekao je Matešić za stranicu HKS-a.

Trener gošći Stipe Bralić suočava se s dosta problema u trenažnom dijelu i nije niti očekivao neki bajan dojam.

"Utakmica i pobjeda niti u jednom trenutku nisu dolazili u pitanje, ali imali smo nekih perioda malo lošije igre što je i normalno jer u rotaciji imamo osam igračica od kojih čak četiri treniraju jednom tjedno. I onda kada dođe do umora sigurno da ni glava više ne funkcionira najbolje pa su pogreške samo posljedična veza toga. Svaki put kad bi se malo opustili ekipa Zadra, koja na svom parketu nije nimalo neozbiljna, odmah bi nas uhvatila na krivoj nozi i počela sustizati. No, kao što sam rekao, kontrolirali smo utakmicu otpočetka do kraja i najvažnije da smo osvojili nove bodove. Umjetnički dojam nisam ni očekivao da će biti nešto posebno dobar jer ove igračice u posljednja tri tjedna nisu praktički odradile nijedan zajednički trening."

FOTO: ŽKK Zadar, Facebook

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!