Košarka

Nevjerojatni Zach LaVine stao uz bok Curryja i Thompsona, Spursi pronašli "žrtvu" u Knicksima

Petar Jenjić • nedjelja, 24.11.2019.
Nevjerojatni Zach LaVine stao uz bok Curryja i Thompsona, Spursi pronašli "žrtvu" u Knicksima
Foto: EPA

Noćas je odigrano još šest utakmica, a prvo ime večeri definitivno je Zach LaVine koji je ubacio čak 13 trica, uključujući i pobjedničku, za Chicago Bullse. San Antonio Spursi prekinuli su niz poraza, dok su Los Angeles Lakersi došli do sedme pobjede zaredom...

Nakon što su nekoliko utakmica dobili u zadnjim sekundama, Charlotte Hornetsi noćas su izgubili jednu takvu pred svojim navijačima. Glavni "krivac" za to bio je čudesni Zach LaVine koji je zabio tricu 0.8 sekundi prije kraja za šest slavlje Bullsa u sezoni.

Bila mu je to čak 13. trica na utakmici čime je napravio rekord franšize te se izjednačio sa Stephom Curryjem na drugom mjestu iza Klaya Thompsona. Ukupno je ubacio 49 poena, a slijedio ga je Coby White s 28 poena.

Terry Rozier s 28 poena i pet dodavanja te Marvin Williams s 21 poenom i pet skokova bili su najbolji kod Hornetsa.

Toronto Raptorsi upisali su 11. pobjedu ove sezone, a slavili su na gostovanju kod Atlanta Hawksa u tijesnoj utakmici sa 119:116. Deset minuta prije kraja stigli su do prvog vodstva još od prve četvrtine te prednost nisu ispustili sve do isteka vremena, iako su Hawksi ostali blizu.

Pascal Siakam predvodio je Raptorse s 34 poena, Fred VanVleet dodao je 25 poea i devet dodavanja, a Norman Powell 20 poena.

Trae Young ubilježio je triple-double od 30 poena, deset skokova i deset asistencija, De'Andre Hunter dodao je 26 poena.

San Antonio Spursi pronašli su "žrtvu" kojom su prekinuli niz od osam uzastopnih poraza. Bili su to New York Knicksi koje su svladali u Madison Square Gardenu sa 111:104. Spursi su vodili cijelu utakmicu, imali su i 28 poena prednost te izgledali kao momčad koju Gregg Popovich obično ima.

LaMarcus Aldridge s 23 poena i šest skokova predvodio je Spurse, DeMar DeRozan dodao je 21 poen i devet skokova, a Patty Mills 17 poena.

Marcus Morris Sr. s 20 poena i sedam skokova te Bobby Portis sa 16 koševa predvodili su Knickse.

LA Lakersi stigli su do svoje sedme uzastopne pobjede, a noćas su sa 109:108 slavili u gostima kod Memphis Grizzliesa. Domaćin je tri i pol minute prije kraja vodio sa 105:100, ali uslijedila je serija Lakersa od 9:0. Sekundu prije kraja imao je Memphis priliku i za pobjedu, ali nije bio precizan.

Najbolji je u pobjedničkim redovima bio LeBron James s 30 poena i šest skokova, Anthony Davis dodao je 22 poena, a Rajon Rondo 14 poena, pet skokova i šest asistencija.

Ja Morant s 26 poena i šest asistencija bio je najbolji kod Grizzliesa, dok je Jae Crowder dodao 21 poen i šest skokova.

NBA:
Charlotte Hornets - Chicago Bulls 115:116
Indiana Pacers - Orlando Magic 111:106 (Sabonis 25p, 9sk / Fournier 26p)
Atlanta Hawks - Toronto Raptors 116:119
New York Knicks - San Antonio Spurs 104:111
Philadelphia 76ers - Miami Heat 113:86 (Richardson 32p / Herro 20p)
Memphis Grizzlies - LA Lakers 108:109

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!