Košarka

Luol Deng izabran za novog predsjednika Košarkaškog saveza Južnog Sudana

Branimir Korać • ponedjeljak, 25.11.2019.
Luol Deng izabran za novog predsjednika Košarkaškog saveza Južnog Sudana
Foto: EPA

Košarkaški savez Južnog Sudana dobio je novog predsjednika i to donedavnog NBA igrača Luola Denga koji je ove sezone potpisao jednodnevni ugovor s Chicago Bullsima i nakon toga otišao u mirovinu...

Košarkaški savez Južnog Sudana održao je Generalnu skupštinu te izabrao vodstvo za naredne četiri godine. Luol Deng izabran je za novog predsjednika Saveza.

U Južnom Sudanu rađaju se u prosjeku najviši ljudi na afričkom kontinentu, a tamošnji košarkaški djelatnici vjeruju da se ispravnim radom može stvoriti puno kvalitetnih košarkaša.

"Duboko sam počašćen i uzbuđen zbog ovog izazova. Naš cilj je staviti Južni Sudan tamo gdje mu je mjesto na košarkaškoj mapi. Neće biti lako, ali imamo prave ljude koji mogu ostvariti taj san. Povratak Denga kući je velika stvar za cijelu našu košarku, a ona je samo mali dio onoga što svi možemo napraviti, samo nebo nam je granica", rekao je novi glavni tajnik Marier Anyuat.

Deng je rođen u Južnom Sudanu kojeg je napustio s pet godina zbog građanskog rata i preselio u Egipat. Tamo je učio košarku od Manutea Bola, a kasnije je njegov otac dobio politički azil u Velikoj Britaniji gdje je cijela obitelj preselila.

Deng je igrajući košarku u SAD-u nastupa za sveučilište Duke te u NBA ligi od 2004. godine za Chicago Bulls, Cleveland Cavaliers, Miami Heat, LA Lakers i Minnesota Timberwolves. Nastupio je i na Olimpijskim igrama 2012. godine u dresu Velike Britanije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!