Rukomet

Horvat: "Nisam razočaran nego tužan, nikada mi se nije dogodilo ništa slično"

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 25.11.2019.
Horvat: "Nisam razočaran nego tužan, nikada mi se nije dogodilo ništa slično"
Foto: Pixsell

Nexe nije prošao u grupnu fazu EHF kupa, upisao je poraz u Lisabonu od Benfice s četiri gola razlike, onom razlikom s kojom je slavio protiv ovog protivnika u Našicama. Presudio je veći broj golova Portugalaca na gostovanju...

Teško je Našičanima nakon neugodnog poraza u Kupu EHF protiv Benfice. Borili su se, činilo se da imaju otvoren put prema prolazu, ali na kraju nisu izdržali i nisu iskoristili prilike koje su se pružale.

"Imali smo četiri meč lopte, ali nijednu nismo iskoristili. Cijelo vrijeme smo borili, prolazili kroz krizu, ali ostali mirni. Imali smo kontrolu nad susretom u zadnjih pet minuta i nemam što prigovoriti. Promašili smo dva sedmerca, izgubili dvije-tri lopte i protivnik to uvijek kazni", istaknuo je Horvat za Sportske novosti.

U zadnjih pet minuta Benfica je imala samo gol prednosti, no Nexe u tom razdoblju promašuje dva sedmerca, domaćin dobiva krila i dolazi do plus četiri pobjede za prolaz.

"Nikada mi se nije dogodilo ništa slično. Imali smo prolaz u džepu, ali sport je zato zanimljiv i nikada niste sigurni da je gotovo. Ovo nam je dobra škola i skupo smo je platili, a ovo što smo doživjeli moramo zaboraviti i krenuti dalje. Moramo se izboriti s tim i ići dalje, čeka nas još puno lijepih stvari ove sezone."

Sada će biti najvažnije podići igrače koji su zaradili psihološki udarac.

"Moramo razgovarati, resetirati glave i ubaciti se u novi mode. Igračima nije lako, puno su uložili, ali na kraju nije bilo dovoljno. U svakom slučaju moramo gledati prema naprijed i okrenuti se ostalim natjecanjima."

Horvat na kraju dana kaže kako nije razočaran već tužan.

"Nisam razočaran nego tužan. Bio bih razočaran da smo se predali, ovako ostaje tuga jer smo bili jako blizu. Nismo računali na ovo ispadanje, ali život ide dalje. Malo ćemo se presložiti, napraviti plan za drugi dio sezone i postaviti nove ciljeve."

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!