Nogomet

Budan: "Uvjeren sam da će Nenad Bjelica dobro pripremiti utakmicu, a onda može biti jako zanimljivo"

Mihaela Bradovski • utorak, 26.11.2019.
Budan: "Uvjeren sam da će Nenad Bjelica dobro pripremiti utakmicu, a onda može biti jako zanimljivo"
Foto: FaH

Igor Budan jako dobro poznaje talijanski nogomet, a posebno Atalantu i rad Gian Piera Gasperinija. Smatra kako Nenad Bjelica može taktički zakomplicirati dvoboj...

Dinamo je u prvoj utakmici održao pravu lekciju Atalanti, pregazio ju je s 4:0, a Igor Budan upozorava kako će Atalanta ovaj put biti puno opreznija.

"Atalanta je u boljoj formi nego što je to bila u prvoj utakmici. Ide na pobjedu i razmišlja da je jača od Dinama te će se postaviti kao favorit i sigurno će drugačije gledati na Dinamo nakon onog prvog ružnog poraza. I Gomez je u zadnjim izjavama potvrdio da su podcijenili Dinamo u Zagrebu i iskazali nepoštovanje prema protivniku. Sada su puno oprezniji u najavama, ali isto tako i puni ljutnje i inata s obzirom na onu katastrofu", kaže Budan za Novi list.

Očekuje vrlo otvorenu Atalantu koja će igrati beskompromisno i na pobjedu.

"Gasperini ne poznaje strategiju čekanja protivnika ili opreznijeg ulaska u igru. Atalanta ne zna čuvati rezultat ili igrati na bod, pokazali su to sada i protiv Juventusa. Baš zato igrači Atalante vrijede više, a klub je u vrhu Serie A. Gasperini je među najzaslužnijima za to."

Budan ne vjeruje da će Atalanta biti pod ikakvim pritiskom, ali vjeruje da Nenad Bjelica može stvoriti domaćinu probleme.

"Neće biti pritiska kod igrača Atalante, svjesni su svoje dobre forme, ova je utakmica u biti veliki ispit za Dinamo. Uvjeren sam da će Nenad Bjelica dobro pripremiti utakmicu, a onda može biti jako zanimljivo."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!