Košarka

Mršić: "U ovom trenutku pričati o šansama je teško, sve su skupine teške i u svakoj ima odličnih reprezentacija"

Sportnet, Branimir Korać • srijeda, 27.11.2019.
Mršić: "U ovom trenutku pričati o šansama je teško, sve su skupine teške i u svakoj ima odličnih reprezentacija"
Foto: Pixsell

Hrvatska košarkaška reprezentacija saznala je protivnike u kvalifikacijama za Olimpijske igre koje će se igrati u Splitu. Izbornik potvrđuje kako neće biti lako, ali još ne želi govoriti o šansama...

Danas, 27. studenog, izvučene su skupine za turnire te znamo da na Olimpijski kvalifikacijski turnir u Split stižu: Njemačka, Rusija, Meksiko, Tunis i Brazil.

"Prije svega, turnir u Splitu moramo shvatiti kao veliku nagradu i veliku priliku za promociju košarke u našoj zemlji, a zatim kao priliku za plasman na Olimpijske igre", rekao je izbornik Mršić odmah po izvlačenju te se osvrnuo na reprezentacije koje su nam stigle u skupinu:

"Skupina je teška, uostalom sve su skupine teške i u svakoj ima odličnih reprezentacija. To što nas je iz četvrtog bubnja dopala Njemačka je možebitna otegotna okolnost, no što je, tu je. U ovom trenutku pričati o šansama je teško i prerano jer ne znamo u kakvim će sastavima biti druge reprezentacije, a ne možemo biti sigurni ni u sastav naše selekcije. Ono što jest bitno je da budemo momčad. Momčad na koju naši navijači mogu biti ponosni i s kojom će se moći hvaliti. To je osnovni cilj na kojem moramo raditi i sve preko toga će biti jedna velika nagrada."

Što izbornik očekuje u Splitu i od Splita?

"Sigurno je da je ovo izuzetno jak turnir, najjači koji se igra na tlu Hrvatske od Eurobasketa 1989. u Zagrebu i siguran sam da će naša publika to prepoznati, da će dvorana u Splitu biti puna i da ćemo stvarno imati veliku podršku i vjetar u leđa od naše publike."

HKS

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!