Nogomet

Guardiola: "Protiv Dinama igraju prvotimci, Liga prvaka je stvar prestiža"

Matej Kačan • srijeda, 27.11.2019.
Guardiola: "Protiv Dinama igraju prvotimci, Liga prvaka je stvar prestiža"
Foto: EPA

Trener Manchester Cityja Pep Guardiola je na konferenciji za medije povodom utakmice protiv Šahtara rekao da će u Zagrebu protiv Dinama u prosincu igrati prvotimci...

Manchester City je već osigurao prolazak u nokaut fazu Lige prvaka i prvo mjesto u skupini, a u posljednjem kolu na rasporedu je gostovanje na Maksimiru kod Dinama. Taj susret dolazi u vrlo nezgodnom trenutku za City, između utakmica s gradskim rivalom Unitedom i Arsenalom.

Zato je novinare zanimalo hoće li Pep Guardiola u Zagrebu izvesti ekipu punu mladih igrača kako bi odmorio glavne vedete, a ta informacija je od krucijalne važnosti jer se i Dinamo i Šahtar i Atalanta mogu plasirati dalje, ali i ostati bez svega.

Zato će ishod susreta na Maksimiru odlučivati o mnogočemu, a Guardiola je odbacio mogućnost da većina ekipe ne bude sastavljena od standardnih prvotimaca.

"Bacit ću oko na mladu momčad, ali imat ćemo dovoljno igrača na raspolaganju. Ako nam netko bude trebao uzet ćemo ga, ali igramo Ligu prvaka. To je prestižno natjecanje. Prije dvije godine smo putovali na utakmicu protiv Šahtara već kvalificirani pa smo gubili 2:0. I u Zagreb ćemo putovati s namjerom da pobijedimo iako nam treba pravi motiv za tako nešto. No, iz poštovanja prema Šahtaru i Atalanti moramo ciljati pobjedu."

Dinamu za nastavak natjecanja u Europi treba barem bod protiv Cityja uz povoljan rezultat susreta Šahtara i Atalante, a za prolazak dalje u Ligi prvaka potrebna je pobjeda nad CItyjem i pobjeda Atalante.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.11.2019. u 04:50
    Dinamu bod ne donosi baš ništa u natjecateljskom smislu,isto mu je kao i poraz.
    Obrisan korisnik