Zimski sportovi

Olimpijska pobjednica s novim partnerom dolazi na Zlatnu piruetu

Sportnet • četvrtak, 28.11.2019.
Olimpijska pobjednica s novim  partnerom dolazi na Zlatnu piruetu

Početak prosinca u Zagrebu je već tradicionalno rezerviran za jedno posebno natjecanje. Najstarije u svijetu umjetničkog klizanja, Zlatnu piruetu Zagreba. Ovoga puta od 4. do 7. prosinca Hrvatski klizački savez organizirat će je po čak 52. put.

U Ledenoj dvorani Doma sportova nastupiti će 31 klizačica, 30 klizača, 24 sportska para te 16 plesnih parova, a na ovom ISU Challenger Series natjecanju uz seniore i ove godine klizati će i ponajbolji svjetski juniori i to 27 klizačica, osam klizača, 20 plesnih i pet sportskih parova.

"Startne liste još uvijek nisu zatvorene do kraja, a za sada znamo da nam dolaze klizačice i klizači iz 32 zemlje svijeta. Najveće reprezentacije biti će one Rusije i SAD-a koje su prijavile poprilično jaka imena. Amerikanac Jason Brown dolazi braniti prošlogodišnju pobjedu, na startnoj listi je i ime naše česte gošće, bivše svjetske i europske prvakinje Ruskinje Elizavete Tuktamiševe koja s Piruete ima zlato iz 2015. te srebro i dvije bronce, a s posebnom pažnjom pratit će se nastup još jedne Ruskinje, Ksenije Stolbove. Ona je olimpijska pobjednica iz Sočija 2014. s ruskim timom dok je sa Fedorov Klimovim bila srebrna u sportskom paru. Međutim, u Zagreb dolazi s novim partnerom Andrejem Novoselovim", otkrila je direktorica natjecanja Melita Juratek Cipek.

I Hrvatska će imati jake snage na ovogodišnjoj Pirueti.

"U seniorskoj konkurenciji nastupiti će naš sportski par Lana Petranović i Antonio Souza Kordejru kojima je ovo veliki povratak, prvo natjecanje nakon Lanine druge operacije koljena koju je imala u travnju. Tek su nedavno počeli trenirati punim intenzitetom, upravo su se vratili s priprema u Rusiji gdje su trenirali u kampu najbolje svjetske trenerice Nine Mozer. U juniorskoj konkurenciji nastupiti će pak Hana Cvijanović, Hana Kosić, Josipa Jagodić, Luce Stipaničev, Lorena Čižmek te junior Charles Henry Katanović."

Klizački spektakl u Ledenoj starta od srijede, 4. prosinca u 15 sati, svečano otvaranje je na rasporedu u 17.30, a sva četiri dana natjecanja besplatna su za sve ljubitelje ovog sporta.

Kao i proteklih godina i ovu Zlatnu piruetu zatvoriti će veliki show revije pobjednika, u subotu, 7. prosinca s početkom u 20 sati. Ulaznica stoji 30 kuna, djeca do 10 godina imaju besplatan ulaz, a ulaznice se mogu kupiti na www.ticketshop.hr te na dan revije pobjednika na blagajnama Doma sportova (blagajne se otvaraju sat vremena prije natjecanja).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!