Ostali sportovi

Bivši svjetski internacionalni prvak: "Hrgović je po stilu i mogućnostima jako sličan Vitaliju Kličku"

Branimir Korać • petak, 29.11.2019.
Bivši svjetski internacionalni prvak: "Hrgović je po stilu i mogućnostima jako sličan Vitaliju Kličku"

Pripreme za dvoboj protiv iskusnog Moline su u punom jeku, a Filip Hrgović ima i vrlo kvalitetne sparing partnere koji sve bolje upoznaju njegovu klasu...

Filip Hrgović priprema se za borbu protiv Erica Moline što će biti jedna od predborbi Joshui i Ruizu. U kampu u Miamiju ima sjajne uvjete za rad, a odradio je i kvalitetne sparinge. Sparirao mu je i Johann Duhaupas bivši izazivač za WBC titulu i svjeski WBA International prvak.

"Prvi put sam susreo Filip u Kličkovom kampu u Austriji i impresionirao me. Ima dobru desnu ruku, brz je i jak i cilj mu je postati svjetskim prvakom, to se može namirisati oko njega. Njegov stil, ali i mogućnosti su slični starijem bratu Kličku, Vitaliju."

Johann Duhaupas se borio protiv Deontayja Wildera, Aleksandera Povetkina i Jarrella Millera te vjeruje kako je Hrgović spreman za velika imena.

"Deontay je ubojica, ali Filip već ima dobru desnu ruku i možda za godinu dana uz još malo mišića i snage može udarati poput Wildera. S dobrom mentalnom i fizičkom pripremom vjerujem da Filip može nokautirati Millera ili Povetkina."

Prije takvih borbi, mora srediti Molinu, također respektabilnog borca.

"Ovo je velika prilika za Filipa. Kada si dobar borac s diobrim timom, onda trebaš brinuti samo o tome kako ćeš pobijediti. Filip se želi boriti i zna koji mu je cilj. Sretan sam što mogu trenirati s njim jer imamo sličan mentalitet", kaže Johann Duhaupas.

Osim njega, s Filipom su sparirali i Belgijac Joel Tambwe Djeko i Britanac Fabio Wardley.

FOTO: Team Sauerland

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!