Nogomet

Dalić: "Nisam nezadovoljan grupom, bilo nam je važno izbjeći Portugal iz treće jakosne skupine"

Branimir Korać, hns.family • subota, 30.11.2019.
Dalić: "Nisam nezadovoljan grupom, bilo nam je važno izbjeći Portugal iz treće jakosne skupine"
Foto: EPA

Zlatko Dalić sada zna za što se otprilike mora pripremati, još jednom, četvrti put u svom mandatu, proučavat će i pripremat će se za Engleze...

Hrvatska nogometna reprezentacija zaigrat će na europskoj smotri u Skupini D. U Londonu će snage odmjeriti s Engleskom, potom u Glasgowu s Češkom, a posljednji će suparnik doći kroz doigravanje u kojemu nastupaju Škotska, Izrael, Norveška i Srbija.

"Nisam nezadovoljan skupinom, no znamo da nema lakih suparnika i lakih utakmica. Bilo nam je važno izbjeći Portugal iz treće jakosne skupine, a ponovno smo dobili Engleze, s kojima ćemo na Wembleyju otvoriti svoj nastup na Europskom prvenstvu. Bit će nam jako teško, no spremni smo na to. Najvažnije je da svi igrači budu zdravi i spremni", sažeo je hrvatski izbornik Zlatko Dalić.

"Mislim da nas je engleski izbornik htio izbjeći, tako smo razgovarali prije ždrijeba, no nismo si to uspjeli priuštiti ni on niti ja. Englezi su moćna momčad, pogotovo na Wembleyju, no imat ćemo i mi svoju podršku u toj reprizi Lige nacija i polufinala Svjetskog prvenstva", dodao je.

Stručni će stožer biti spreman na sve opcije kada se kompletira sastav skupine.

"Nepoznavanje trećeg suparnika u skupini malo otežava pripremu, no vidjet ćemo tko će proći u ožujku. Tko god prođe, bit će nezgodan, no posebno bi nezgodni mogli biti Škoti kao domaćini u Glasgowu, a Srbija također ima dobru reprezentaciju", kaže Dalić.

Hrvatska će baza, po svemu sudeći, također biti na Otoku.

"S obzirom da igramo u Londonu i Glasgowu, mislim da je najbolje i najkvalitetnije rješenje tamo naći pravi kamp te tamo boraviti za vrijeme Europskog prvenstva", zaključio je izbornik.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!